Nieuw-Vlaamse Alliantie


Franstalige partijen overtreden stelselmatig eigen politiereglementen in Brussel (06/06/07)

De kiesstrijd tussen Franstalige partijen verloopt harder dan tussen de Vlaamse partijen. Sommige kranten titelen zelfs : Oorlog PS-MR explodeert. (DS 6 juni 2007).

Dit blijkt ook uit het Brusselse straatbeeld waarbij de plakploegen van de PS, MR en het CDH niet het minste respect hebben voor de afgebakende plaatsen van andere partijen op de officiële aanplakborden.

In alle Brusselse gemeenten worden de borden van de andere partijen stelselmatig overplakt met de affiches van de PS (met Yvan Mayer en Philippe Moureaux op kop) , de MR (met Jacques Simonet en Olivier Mangain) en tenslotte door de CDH (met Joëlle Milquet).

In de Brusselse gemeente Molenbeek zou uit de plakborden bijna kunnen afgeleid worden dat Brussel een éénpartijstaat is waarbij enkel nog moet gekozen worden tussen de verschillende PS-boegbeelden.

Nochtans werden overal politiereglementen uitgevaardigd die duidelijk stellen dat het verboden is om verkiezingsaffiches op te hangen buiten de toegekende plaatsen op de borden. Deze Politiereglementen leggen geldboetes op in geval van overtreding.

Vermits de verkiezingsaffiches van de N-VA en het Vlaams kartel CD&V/N-VA ook telkens weer overplakt worden door de partijen PS, MR en CDH zal de N-VA klacht neerleggen bij de politie zodat Brusselse politici ook gedwongen worden hun eigen politiereglementen na te leven.

Aangezien reeds in 6 van de 19 gemeenten een politiereglement bestaat waardoor het verboden is om zelf de verkiezingsaffiches te hangen, maar de mogelijkheid wordt geboden om deze af te geven aan de gemeente waarop de gemeentediensten de affiches ophangen, is de N-VA voorstander om deze regeling door te voeren in alle gemeenten.

Zo zal de schijnbare éénpartijstaat verdwijnen, de democratie hersteld worden en vooral veel nutteloze papier-en tijdverspilling bespaard blijven.

Klik hier om een paar voorbeelden te bekijken van de resultaten van het plakwerk van de Franstalige partijen in Brussel.

Auteur:
Linda Mbungu, kandidaat Kamerlijst
Karl Vanlouwe, voorzitter N-VA Brussel en kandidaat Kamerlijst

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be