Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 06-06-2007

Flessentrekkerij

's-Hertogenbosch - In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Parade in 's-Hertogenbosch een 40 jarige inwoner van Breda aangehouden. Hij had voor een bedrag van 62,20 euro besteed in een horecazaak en kon de rekening niet betalen. De man bleek bij naamscontrole vaker voor soortgelijke feiten elders in het land te zijn opgepakt.

Rijbewijs ingevorderd

's-Hertogenbosch - In de nacht van dinsdag op woensdag is van een 19 jarige Bossche automobilist het rijbewijs ingevorderd. Toen de politie de man op de Burg. Godschalxstraat wilde controleren gaf hij geen gevolg aan een stopteken. Met snelheden van 100 tot 120 kilometer per uur probeerde hij zelfs aan de politie te ontkomen. De man kon uiteindelijk op de Meerwijkweg worden aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken. Er is een bloedproef afgenomen.

Gewond bij aanrijding

Boxtel - Dinsdagavond gebeurde er op de Einsteinstraat een aanrijding waarbij een 11 jarige jongen uit Boxtel gewond raakte. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De jongen reed met zijn fiets vanuit een brandgang de rijbaan van de Einsteinstraat op. Hij werd toen aangereden door een achteruitrijdende personenauto die werd bestuurd door een 30 jarige inwoner van Boxtel.

Openbare dronkenschap en verzet

Gemonde - Dinsdagavond heeft de politie aan het Twijnmeer in zijn woonplaats Gemonde een 50 jarige man aangehouden terzake openbare dronkenschap. Bij zijn aanhouding verzette hij zich behoorlijk. Hij is ingesloten in het politiebureau in 's-Hertogenbosch.

Politie rolt hennepkwekerij op

Veghel - Dinsdagavond heeft de politie op de bovendieping van een bedrijfspand aan het Heilig Hartplein in Veghel een hennepkwekerij met 1564 planten opgerold. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor tijdens een controle op de Wet Arbeid Vreemdelingen. De gehele kwekerij is ontmanteld en de apparatuur in beslag genomen. De stroom werd, zo is bij nader onderzoek gebleken, illegaal afgetapt. De huurder van het pand, een 30 jarige inwoner van Uden, is aangehouden en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Politie houdt verdachte van bromfietsdiefstal aan

Uden - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Margrietstraat in Uden een 18 jarige inwoner van Zeeland aangehouden. Hij was in het bezit van een kort daarvoor vanaf de Markt gestolen bromfiets. De verdachte is ingesloten.

Winkeldiefstal en mishandeling

Uden - Dinsdagmiddag is in een winkel aan het Piusplein in haar woonplaats Uden een 17 jarig meisje aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij had voor een bedrag van 9,99 euro aan winkelgoederen in haar tas gedaan en rekende die niet af. De politie heeft het meisje gehoord. Korte tijd later kreeg de politie de melding dat een personeelslid van de betreffende winkel was mishandeld door de 50 jarige moeder van het meisje. Ook die is door de politie aangehouden. Moeder en dochter zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Bedreiging en mishandeling

Veghel - Dinsdagavond heeft de politie aan de Dr. Abraham Kuijperlaan een 18 jarige inwoner van Veghel opgepakt die er van wordt verdacht een 16 jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd en mishandeld. De verdachte zou ook zonder toestemming de woning van het slachtoffer zijn binnengedrongen.

Baldadige jeugd

Oss - Tijdens hun bike surveillance zagen agenten dinsdagavond dat twee jongen bezig waren om via een hekwerk het dak van een school aan de Vlasakkers te beklimmen. Op het dak bleken al drie jongens rond te lopen. De vijf Ossenaren in leeftijd variërend van 13 tot en met 17 jaar hebben een bekeuring gekregen.