CIMIC Centre of Excellence naar Enschede

Het internationale kennis- en opleidingsinstituut voor civiel militaire samenwerking tijdens militaire operaties (NAVO CIMIC Centre of Excellence, CCOE) wordt definitief gevestigd op de voormalige vliegbasis Twenthe. Staatssecretaris Cees van der Knaap heeft de verhuizing van CCOE van Budel naar Enschede deze week aan de regio laten weten. Vorig jaar maakte Van der Knaap dit voornemen al, onder voorbehoud, bekend tijdens de opening van het Defensie HRM Dienstencentrum dat net als de vliegbasis ook in Enschede is gevestigd. Nu de internationale partners van het CCOE hebben ingestemd, is het besluit definitief. Naast Nederland zijn Duitsland, Denemarken en Polen partner van het CCOE. In 2008 zal ook Letland vrijwel zeker gaan deelnemen.

Met de vestiging van het HRM Dienstencentrum en het CIMIC Centre of Excellence geeft de staatssecretaris invulling aan zijn belofte om de regio te compenseren voor de sluiting van de vliegbasis Twenthe.

Het HRM Dienstencentrum zal op termijn circa zeshonderd arbeidsplaatsen opleveren. Het CIMIC Centre of Excellence heeft een vaste staf van ongeveer zestig medewerkers, dit zal oplopen naar tachtig. Daarnaast is er een permanente groep van min. 60 en max.100 militaire cursisten.

In 2007 zullen de eerste kwartiermakers hun intrekking nemen op de voormalige vliegbasis. In de loop van 2008 en 2009 zal de rest van het personeel volgen.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed