Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Hoogeveen, 06-06-2007

Gewonde bij aanrijding
RUINEN Bij een aanrijding op de Gijsselterweg tussen Ruinen en Fluitenberg raakte woensdagmorgen een 13 jr. meisje uit Ruinen gewond. Ze zat bij haar 42 jr. moeder in de auto. Deze sloeg rechtsaf om een inrit bij een boerderij in te rijden. Op het moment dat ze afsloeg werd de auto van achteren aangereden door een personenauto bestuurd door een 45 jr. man uit Ruinen. Hij zag te laat de afslaande auto en kon niet meer op tijd stoppen. Door de botsing sloeg de auto van de vrouw in het rond en kwam in een sloot tot stilstand. De brandweer van Ruinen assisteerde bij het uit de auto halen van het gewonde meisje. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Auto over de kop
PESSE Op de A-28 bij Pesse vloog woensdagmorgen een auto over de kop. De 42 jr. bestuurster uit Assen bleef ongedeerd. De vrouw schrok toen ze plotseling zag dat ze erg dicht op een voorganger reed. Ze ging remmen en bijsturen en verloor daarbij de macht over het stuur. Via de linkerrijstrook belandde de auto in de middenberm en kwam op de zijkant tegen een boom tot stilstand.

Verkeerscontroles
HOOGEVEEN Bij een verkeerscontrole rond de basisschool aan de Korhoenlaan in Hoogeveen bekeurde de politie woensdagmorgen drie automobilisten. Twee omdat er in de auto geen gebruik werd gemaakt van de gordels. Eén keer voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats.

MEPPEL Woensdagmorgen bekeurde de politie drie automobilisten die op de Randweg in Meppel een geslotenverklaring of
eenrichtingsverkeersbord negeerden.

Rijbewijs ingevorderd
ERM Op de N34 bij Erm vorderde de politie woensdagmorgen het rijbewijs in van een 46 jr. automobilist uit Gorinchem. De man reed 66 km te snel.

Voor informatie over deze berichten of om met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.