Gemeente Harlingen

Tweede editie Friese Havendagen in teken handelsrelaties Noord-Europa 6-6-2007
Tijdens een persconferentie hedenochtend in het stadhuis van Harlingen kondigden Gerrit Ybema, oud-staatssecretaris van Economische Zaken en voorzitter van de Stichting Friese Havendagen, samen met burgemeester Paul Scheffer van Harlingen en projectdirecteur Hilda Boesjes-Beljon de start aan van versie twee van het nautisch, economisch en cultureel spektakel. De Friese Havendagen staan gepland op 6,7 en 8 juni 2008, over precies een jaar. Thema van de havendagen is: de Friese Handelsrelaties met Noord-Europa en met name Scandinavië.

Algemene doelstelling is: de economische sectoren in Frysl?n in het algemeen en aan zee gerelateerd in het bijzonder, te promoten. In een verscheidenheid aan uitingen staan: handel en economie, scheepvaart, recreatie en toerisme centraal.
In dit kader wordt o.a. samengewerkt met specialisten als het Nautisch Evenementen Bureau, Noordplan BV, Redac BV en Harlingen Seaport. Publiekstrekkers als windjammers en verrassende culturele en muzikale uitingen maken dat net als in 2004 veel belangstelling wordt verwacht.

De Friese Havendagen 2008 vinden plaats in en rond de historische zeehavenstad Harlingen. De Stichting Friesland Vaart wil zich onderscheiden in de wereld van de maritieme evenementen door binnen het genoemde thema evenredig aandacht te besteden aan de economische, de culturele en de nautische kanen van het onderwerp. Doel is een structurele basis te leggen voor nieuwe kansen en mogelijkheden op het gebied van handelsrelaties met Noord-Europa.

De Stichting Friese Havendagen werkt met een begroting van circa 600.000 euro. Voor de benodigde financiële middelen wordt een beroep gedaan op overheden en het bedrijfsleven.
Voor meer informatie zie: www.friesehavendagen.nl