Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Nieuwe Mis(s) in dienst bij Chronisch zieken en Gehandicapten Raad

Lees de gehele pagina voor of selecteer een gedeelte van de tekst om t e laten voorlezen

De Mis(s) 2007, die op 6 juni wordt gekozen, wint een aanstelling van een jaar als Ambassadeur van Onbeperkt Nederland bij de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad). De CG-Raad zal de ambassadeur het gehele jaar ondersteuning bieden bij haar werkzaamheden. De CG-Raad kan dit doen dankzij de financiële bijdrage van het Revalidatiefonds.

De CG-Raad is vanaf het ontstaan van de Mis(s) Verkiezing een warm voorstander van deze wedstrijd. Schoonheid, intelligentie en een stevige persoonlijkheid dragen bij aan krachtige beeldvorming van mensen met een beperking. Dat is belangrijk, zo vindt de CG-Raad. De ervaring van het afgelopen jaar laat zien dat het ambassadeurschap van Mis(s) 2006, Roos Prommenschenckel, flink heeft bijgedragen aan deze beeldvorming.

De CG-Raad is de koepelorganisatie van gehandicapten- en patiëntenorganisaties in Nederland. De belangrijkste taken van de CG-Raad zijn collectieve belangenbehartiging, beeldvorming, en ondersteuning en service aan zijn lidorganisaties. Centraal in alle activiteiten staat het realiseren van een samenleving, waaraan mensen met een chronische aandoening of handicap als volwaardig burger deelnemen, op basis van gelijke rechten, gelijke kansen en gelijke plichten.

Contact

Wilt u een afspraak of een interview met de nieuwe Ambassadeur van Onbeperkt Nederland dan kunt u contact opnemen via het speciaal ingestelde nummer (06) 222 00 863.
Heeft u vragen over de CG-Raad neemt u dan contact op met de afdeling communicatie van de CG-Raad, telefoonnummer (030) 291 66 00 of met persvoorlichter Annelies Devilee, telefoonnummer (06) 15694959.

Met dank aan het

(Geplaatst: 6 juni 2007)

---