Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 6 juni 2007

Aangehouden wegens diefstal/heling

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagmiddag rond 17:30 uur in de Bisschopsmolenstraat een 25 jarige Duitse man en een 18-jarige Duitse vrouw aangehouden. Dit gebeurde nadat de politie op straat werd aangesproken door mensen die vertelden dat de twee een auto zouden hebben verkocht, maar niet hebben geleverd. Navraag bij de twee, die in de buurt stonden, leerde dat ze beiden geen geldige legitimatie bij zich hadden. Op grond daarvan werden ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar kon de politie een en ander uitzoeken. Al snel bleek dat ze verschillende portemonnees, pasjes en identiteitsbewijzen bij zich hadden. Allemaal niet op naam van de twee. De pasjes bleken gestolen te zijn. Hierop heeft de politie de twee vrijgelaten en meteen opnieuw aangehouden wegens diefstal en/of heling. De twee zijn in verzekering gesteld gedurende het onderzoek van de politie.

Winkeldievegge opgepakt

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdag rond 11:30 uur op de Hof van den Houte een 18-jarige vrouw uit Steenbergen aangehouden wegens winkeldiefstal. De nam uit een winkel een kledingstuk mee zonder deze te betalen. Ze was echter iets vergeten in de winkel en kwam er voor terug. Op dat moment waren agenten net in de winkel om de aangifte van de diefstal op te nemen. Op aanwijzen van het personeel werd de vrouw aangehouden. Op het bureau bleek dat de vrouw nog meer had gestolen. Allemaal kleding uit verschillende winkels. Ze is verhoord en met een dagvaarding weer op vrije voeten gesteld.

Bellen in de auto

ETTEN-LEUR: Op het Sander stond dinsdagmiddag een radarauto van het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant geparkeerd. De wagen stond aan de rechterzijde van de rijbaan, met de voorkant gericht richting de Aletta Jacobslaan. De auto stond geheel in de rechter berm van de weg geparkeerd en was een bezig met een snelheidscontrole. Een 34-jarige Roemeen reed over dezelfde straat toen zijn mobiele telefoon afging. Hij nam op en ter hoogte van de politieauto wilde hij de berm in rijden om het gesprek af te werken. Hij zag de politieauto echter over het hoofd en reed met de rechter voorflank van zijn wagen tegen de linker voorflank van de radarauto. Zijn snelheid was op dat moment gering, minder dan 20 km/u. De man kreeg een bekeuring van 130 euro en kon zijn weg daarna vervolgen.

Auteur: Manfredi Mauro