Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 6 juni 2007

Aangehouden wegens diefstal

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag rond 12:00 uur in de Stationsstraat in Etten-Leur een 41-jarige man uit Roosendaal aangehouden. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken op een school in de Vondellaan in Roosendaal. Deze inbraak werd gepleegd in het weekend van 21 en 22 april 2007. Toen werd uit de school onder andere een computer, beeldscherm en toetsenbord gestolen. De verdachte kwam bij de politie in beeld na het bekijken van camerabeelden die in de school hangen. Hij bekende in het verhoor de inbraak te hebben gepleegd. Hij zal worden vervolgd door Jusitie.

Man aangehouden wegens stalking

ZEVENBERGEN: De politie heeft dinsdagmiddag rond 12:30 uur een 46-jarige man uit Zevenbergen aangehouden wegens stalking. De man is eind april ook al aangehouden wegens hetzelfde feit. Hij zou vanaf medio januari zijn ex-vriendin en haar familie hebben stelselmatig hebben belaagd. De verdachte werd toen onder voorwaarden geschorst van voorlopige hechtenis. Bij de politie kwamen recentelijk weer meldingen binnen dat de man weer zou stalken. De politie onderzoekt nu of de verdachte zich aan de voorwaarden heeft gehouden waaronder hij geschorst was.

Aangehouden zonder rijbewijs

KRUISLAND: De politie heeft dinsdagmiddag rond 14:45 uur op de Roosendaalseweg een 38-jarige automobilist uit Steenbergen aangehouden. Tijdens een snelheidscontrole die toen gehouden werd, bleek dat de wagen niet verzekerd zou zijn. Ook bleek de bestuurder van de auto niet over een rijbewijs te beschikken. De man was al eerder aangehouden wegens soortgelijke feiten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden wegens oplichting

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dindagmiddag in een winkel in de Burgemeester van Hasseltstraat twee mannen (26, 46 jaar) uit Dordrecht aangehouden. De twee wilden in de winkel drie laptops aanschaffen. Beveiligingspersoneel van de winkel herkende de twee van een foto die binnen alle winkels van die keten was verspreid. De twee zouden in meerdere filialen hebben geprobeerd middels oplichting aan goederen te komen. De twee zijn overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden na verkeersovertreding

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15:30 uur op de Boulevard een 19-jarige Roosendaalse automobiliste aangehouden. Dit gebeurde nadat agenten zagen dat de vrouw de verkeerde kant op reed in een eenrichtingsverkeer-straat. Bij haar staandehouding bleek ze niet over een geldig legitimatiebewijs te beschikken. Tevens bleek ze geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Voor deze drie feiten heeft de vrouw bekeuringen gekregen.

Aangehouden na vernieling en vervuiling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vanmiddag rond 13:00 uur op de Antwerpsestraat een 55-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De man zorgde op verschillende momenten in de ochtend voor overlast in de straat en bij een plein. De politie vorderde de man verschillende keren om zich te verwijderen. Toen hij hier niet aan voldeed en ook nog eens zijn eigen uitwerpselen aan een deur smeerde en een brievenbus in brand stak, was de maat vol. De politie heeft ook een aangifte opgenomen van gedupeerden van deze zaken. De crisisdient van de GGZ heeft de verdachte onderzocht maar zag geen onmiddellijke noodzaak om de man op te laten nemen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Manfredi Mauro