KNHS


Derde plaats voor Hoorn in Rabo Ranking springen 6 juni 2007
Nederlands Kampioen Angelique Hoorn

ERMELO (KNHS) Angelique Hoorn (Wanneperveen) is met de hengst OBrien doorgedrongen tot de top drie van de Rabo Ranking springen. De succesvolle amazone werd onlangs in Mierlo Nederlands Kampioen en bezet nu mede dankzij deze prestatie de derde plaats in de populaire Rabo Ranking.

Albert Zoer (Echten) gaat met Oki Doki nog altijd aan de leiding, gevolgd door Gerco Schröder met Eurocommerce Berlin. Het puntenverschil in de top vijf is echter zeer klein waardoor de prestaties in de komende nationale en internationale wedstrijden de nodige verschuivingen kunnen opleveren.

In de top twintig zijn zowel Gerco Schröder (Lochem) als Eric van der Vleuten (Mierlo) een flink aantal plaatsen gestegen. Schröder werd met Eurocommerce Acapulco tweede in de eindklassering van het Nederlands Kampioenschap en stijgt hiermee van de 25e naar de 19e plaats. Eric van der Vleuten werd met Pitareusa op eigen terrein derde in de eindklassering van het NK waardoor hij van de 23e naar de 11e plaats stijgt in de Rabo Ranking.

Nieuwkomer in de Rabo Ranking is Harry Smolders (Lage Mierde). Met Jumpy des Fontaines behaalde hij in Mierlo onder meer de zesde plaats in de 1.60 m rubriek. Deze knappe prestatie leverde hem zoveel punten op dat hij op de 41ste plaats van de Rabo Ranking binnenkomt.

Klik hier voor de Rabo Ranking springen juni 2007