Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 6 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 06-06-2007

Zoon doet aangifte huiselijk geweld

Purmerend, 6 juni 2007

Een 18-jarige Purmerender heeft aangifte gedaan tegen zijn vader vanwege huiselijk geweld. De jongen kwam aan het bureau en vertelde dat het huiselijk geweld afgelopen moest zijn dat zijn vader stelselmatig pleegt binnen het gezin. De politie ontbood de vader op het bureau te komen en heeft hem gehoord. De verdachte verklaarde al zijn huissleutels te hebben ingeleverd en dat hij elders ging wonen.

Hennepplantage gevonden na wateroverlast

Zaandam, 4 juni 2007, 19:11 uur

De politie heeft in een woning aan de Wibautstraat een kleine hennepplantage aangetroffen en een 34-jarige verdachte aangehouden. Bij de woningbouwvereniging was een melding binnengekomen van wateroverlast. Dit werd vermoedelijk veroorzaakt door een lekkage in een nabijgelegen woning. Omwonenden hadden daar al tijden niemand gezien. De woningbouwvereniging riep de hulp van de politie in om binnen te breken. Eenmaal binnen werd een in aanbouw zijnde hennepplantage gevonden. De stekjes stonden klaar om te worden geplant. Terwijl de politie de boel inventariseerde en het ontruimingsproces in gang zette morrelde de eigenaar aan de deur. Het slot was vervangen dus hij kon niet naar binnen. De politie snelde naar de deur en zag de geschrokken eigenaar staan met in zijn armen een doos waarin hennepplantjes zaten. Hij deed afstand van alle goederen. Hij is op het politiebureau verhoord en, met een proces-verbaal rijker, heengezonden.

Gewapende overval Miele Speciaalzaak opgelost

Zaandam,

De Centrale Recherche denkt met de aanhouding van een 38-jarige Zaandammer de gewapende overval op de Miele Speciaalzaak aan de Zuiddijk opgelost te hebben. Zaterdagmiddag 2 juni werd de 46-jarige eigenaar van de winkel bedreigd met een mes om geld af te staan. De Centrale Recherche startte een onderzoek en maakte een signalement op. Collega's sloegen aan op dit signalement en hadden een vermoeden om welke verdachte het zou kunnen gaan. Er werd extra uitgekeken naar de Zaandammer, een bekende van de politie. Zondagavond werd de man in de Touwslagerstraat gezien en aangehouden op basis van het feit dat hij nog gesignaleerd stond voor een eerdere inbraak. Bij die inbraak vond Forensische Opsporing DNA van de man op een glas. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en in eerste instantie verhoord voor deze inbraak. Ondertussen ging de recherche verder met het verzamelen van bewijsmateriaal. Zo kwamen ze erachter dat de verdachte vrij snel na de overval kleding had gekocht in een winkel in Zaandam, met het geld dat hij had buitgemaakt. In de winkel heeft de verdachte vermoedelijk een deel van de kleding die hij droeg tijdens de overval
achtergelaten. In zijn nieuwe kleding is hij er vervolgens snel vandoor gegaan. De recherche confronteerde de verdachte met de verzamelde gegevens en hij bekende. Daarna is hij in een cel opgesloten.

Laatst gewijzigd 06-06-2007 15:40 | © Politie Zaanstreek-Waterland |