Ingezonden persbericht


Dell wil groenste technologiebedrijf ter wereld worden

'Plant a Tree for Me' programma nu ook van start in Europa

Amsterdam, 6 juni 2007 - GGisteren kondigde Micheal Dell een internationaal initiatief aan om in samenwerking met haar klanten op de lange termijn het groenste technologiebedrijf ter wereld te worden. Onderdeel van de strategie is het starten van de nieuwe Zero Carbon Initiative. Dit houdt in dat de producten van Dell steeds efficiënter gebruik maken van energie en op den duur de CO2-uitstoot compenseren. Hierbij wordt inzet gevraagd van het bedrijf zelf, de werknemers en de leveranciers om zo te kunnen voldoen aan de directe feedback van klanten. Daarnaast is Dell's 'Plant a Tree for Me' programma nu ook beschikbaar in Europa.

Dell heeft zich als doel gesteld om het CO2 verbruik van de wereldwijde organisatie te verminderen met 15% in 2012 en heeft het 'Plant a Tree for Me' programma uitgebreid naar Europa. "Vaak bedenken we namen om een bepaalde generatie te typeren, zoals bv. de 'Me-Generatie', 'Gen X' of Gen Y, maar het is duidelijk dat we vandaag leven in de 'Re-Generatie'; mensen van alle leeftijden over de hele wereld die een bijdrage willen leveren in het verbeteren van de aarde," zei Michael Dell gisteren op World Environment Day. "Ons doel is helder en simpel. We zullen het voortouw nemen in het vaststellen van milieustandaarden voor onze sector dat een afspiegeling zal zijn van onze relatie met onze klanten en de feedback die we van hen ontvangen, samen met onze leveranciers en aandeelhouders. En we zijn van plan het leiderschap te behouden."

Michael Dell roept bovendien klanten op om ideeën voor het bouwen van de 'groenste pc op deze planeet' te plaatsen op de IdeaStorm site, www.ideastorm.com.

Het Zero Carbon Initiative heeft betrekking op beoordeling van de IT levenscyclus, het managen van Dell's directe en indirecte impact op het milieu, verlaging van het CO2 verbruik en de relatie met klanten. "Onze inspanningen om de IT dienstverlening te vereenvoudigen van desktop to datacenter heeft meer efficiëntie als resultaat, hetgeen helpt om de CO2 impact van onze producten te verminderen," aldus Michael Dell. "Dell wil haar aandeel leveren in de bescherming van het klimaat, van het leveren van energiezuinige IT producten tot het gebruik maken van milieuverantwoorde toepassingen waarvan we hopen dat anderen die ook zullen omarmen."

Plant a Tree for Me
Dell's 'Plant a Tree for Me' programma is nu ook operationeel in Europa. Nederlandse klanten kunnen een bedrag van ¤ 1,50 per notebook en ¤ 4,50 per desdesktop doneren om het gebruik van electriciteit van hun computers te compenseren. De bedragen worden voor 100% gedoneerd om bomen te planten in professioneel begeleide herbebossingsprojecten. De bomen absorberen de CO2 die vrijkomt in de atmosfeer tijdens het electriciteitsverbruik van een computer met een gemiddelde looptijd van 3 jaren.

Dell werkt samen met de organisaties The Conservation Fund en Carbonfund.org die het programma in Europa verzorgen. Carbonfund.org ondersteunt een boomplanting project in Hongarije, dat ontwikkeld is door KlimaFa Kft., een dochteronderneming van Planktos Corp. Planktos is een bedrijf dat zich richt op het herstellen van ecosystemen en het verbeteren van de gezondheid van de natuurlijke bewoners op het land en in de oceaan. Donaties van Europese klanten zullen worden gebruikt voor Europese aanplantingsprojecten. Alle informatie en instructies voor de donaties zijn te vinden op www.carbonfund.org/dell. Dell lanceerde het Amerikaanse Plant a Tree programma in januari dit jaar.

Michael Dell heeft toegezegd om persoonlijk de donaties die de komende drie maanden binnen komen te verdubbelen.

Ontwerpen met oog voor het milieu
Dell heeft aan haar belangrijkste leveranciers gevraagd om te rapporteren over de uitstoot van broeikasgassen.. Leveranciers die deze gegevens niet openbaar maken, lopen het risico minder te scoren bij de business reviews elk kwartaal. Dell's bestedingen bij leveranciers kunnen worden beïnvloed door deze scores. Dell wil met leveranciers een strategie ontwikkelen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan, zodra de gegevens beschikbaar zijn.

Dell houdt bij het ontwerpen haar producten voortdurend rekening met het milieu. Het bedrijf zet zijn strategie voort om producten te maken die een maximale prestatie leveren bij een zo laag mogelijk energieverbruik. Zo levert Dell Energy Smart servers, desktop-computers en notebooks die voldoen aan de nieuwste zuinige Energy Star 4.0-norm. Bovendien adviseert Dell klanten bij het inrichten van hun datacenter om zo de energiebehoefte te beperken.

Dell's bedrijfsvoering
Recentelijk is een energiebesparend proefproject afgerond met meer dan 50 duizend computers binnen Dell's interne netwerk. Dankzij dit project is ongeveer 13 miljoen kilowattuur aan electriciteit bespaard, wat gelijk staat aan een vermindering van een CO2 uitstoot met 8.500 ton en een jaarlijkse besparing van 1,8 miljoen dollar. Dell inventariseert op dit moment mogelijkheden om corporate klanten te helpen dezelfde energiebesparingen te realiseren.

Dell stelde ook voor de effectiviteit van corporate milieubeleidsplannen te vergelijken met een Carbon Intensity meting. Hierbij wordt het CO2-equivalent van de uitstoot van broeikasgassen afgezet tegen de jaarlijkse omzet. Deze meting wijst uit dat Dell's bijdrage aan het broeikaseffect behoort tot de laagste van de bedrijven uit de Fortune 501. Recycling
Klanten van Dell kunnen overal ter wereld gebruik maken van gratis recycling van hun gebruikte Dell apparatuur en bovendien worden producten van andere merken gratis gerecycled bij de aanschaf van nieuwe Dell producten. Het bedrijf laat regelmatig onafhankelijke audits uitvoeren bij recycling bedrijven om er zeker van te zijn dat het materiaal op een verantwoorde wijze wordt gerecycled. Meer informatie is beschikbaar op www.dell.com/recycling.


1 gebaseerd op gegevens die door Fortune 50-bedrijven zijn verstrekt in het kader van het 'Carbon Disclosure Project 2006 Report' (verkrijgbaar op www.cdproject.net) en in 2006 openbaar gemaakte jaarcijfers.

Over Dell
DELL luistert naar klanten en levert innovatieve technologie en services die klanten optimale waarde bieden. Dankzij het direct business model is Dell een toonaangevende IT leverancier van hardware en services. Het bedrijf staat op nummer 34 van de Fortune 500. Meer informatie over Dell en haar producten en diensten is te vinden op www.dell.nl. U kunt direct met Dell communiceren via verschillende online kanalen op www.dell.com/conversations. Via de site www.dell.com/RSS kunt u rechtstreeks nieuws van Dell ontvangen.



Ingezonden persbericht