Ingezonden persbericht


Vebego haakt in op het Europa van morgen

Financieel goed jaar voor familiebedrijf Vebego

Voerendaal, 6 juni 2007 - Voor serviceorganisatie Vebego was 2006 een goed jaar. De omzet groeide autonoom met 5,7 procent naar ruim ¤ 614 miljoen en de winst voor belasting steeg naar ¤ 21,4 miljoen: een verbetering van 6,7 procent ten opzichte van 2005. Bestuursvoorzitter Ronald Goedmakers: "De laatste 10 jaar is onze omzet fors gegroeid, zowel internationaal door overnames als ook autonoom door verbreding van onze activiteiten. Het resultaat over 2006 is zeker conform de verwachtingen."

Vebego is een serviceorganisatie die met ruim 31.000 medewerkers in acht Europese landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten.

In 2006 steeg de omzet met ¤ 33 miljoen. Goedmakers: "Vebego kan terugkijken op een goed jaar. Al onze activiteiten droegen bij aan deze groei, waarbij Personeelsdiensten dankzij de aantrekkende economie de sterkste groei liet zien. Ik ben tevreden over onze resultaten omdat we onze voorgenomen doelstellingen hebben gerealiseerd. Tegelijkertijd zie ik nog veel mogelijkheden om het beter te doen. Samen met onze bedrijven hebben we een plan uitgewerkt om de komende jaren sneller te groeien en tegelijkertijd het resultaat te verbeteren. De ontwikkeling en behoeften van onze klanten staan daarbij centraal. Het afgelopen jaar is daarom een uitvoerige strategische verkenning uitgevoerd gericht op inzicht in groeimarkten en -segmenten."

Groeimarkten
Door de toenemende schaarste van arbeid richt Vebego zich op het doeltreffend en flexibel organiseren van eenvoudige arbeid met creatieve en innovatieve oplossingen. Goedmakers: "Om in dit Europa van morgen een rol van betekenis te spelen, hebben wij een aantal ijzers in het vuur. Daarmee haken we in op de toenemende arbeidsmigratie, arbeidsparticipatie van ouderen en gehandicapten, verdere uitbesteding van bedrijfsprocessen en nieuwe samenwerkingsvormen met opdrachtgevers. Ook onze initiatieven in de gezondheidszorg passen in de ontwikkelingen. Verdere investeringen in onze personeelsdiensten en facility services moeten onze positie verstevigen. In 2006 maakten wij een begin met dit investeringsprogramma. De overname van Management 2000, een gespecialiseerde uitzender in Duitsland levert ons toegang tot een belangrijke groeimarkt. Ook investeringen in Hands To Work, EMC Artsen en Verpleegkundigen, Toolbox 55 en IBN-Facilitair maakten onderdeel uit van dit programma." Ondanks de investeringen bleef de solvabiliteit met 20,8 procent, binnen de door Vebego gestelde bandbreedte van 20-25 procent. De financiële vaste activa groeiden door de genoemde investeringen en joint ventures.

Over Vebego

Vebego (www.vebego.com) is een ondernemend familiebedrijf dat actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten. Het van oorsprong door Ton Goedmakers senior in 1943 gestarte familiebedrijf is uitgegroeid tot een multinational met ruim 31.000 medewerkers, verdeeld over ruim twintig bedrijven in acht Europese landen. In Nederland is Vebego onder andere actief met Hago, Fortron, Stoffels Cleaning, Westerveld Schoonhouders, Tènce! Uitzendbureau, Alpheios en Prisma Facility Management. Alle bedrijven, die elk zelfstandig opereren in hun eigen (nationale) markt, zijn actief binnen een van de vier activiteitenvelden van het concern: Schoonmaak & Facilitaire diensten, Products & Systems, Facility Management en Personeelsdiensten. Vebego zoekt continu naar innovatieve producten en diensten die door hun toegevoegde waarde klanten steeds opnieuw verrassen. Vebego is bij uitstek een serviceorganisatie (van mensen, voor mensen), die ook haar maatschappelijke betrokkenheid wil uitdragen. Om hier uiting aan te geven, is in 2005 de Vebego Foundation opgericht, die zich inzet voor de minder bedeelden. De Raad van Bestuur van Vebego wordt gevormd door de broers Ronald en Ton Goedmakers en Steph Feijen.

NOOT VOOR DE REDACTIE,