Gemeente Heerlen

Vanaf 6 juni in het Gemeentelijk Informatiecentrum

Tentoonstelling nieuwe woonprojecten in Heerlen

Bezoekers van het Gemeentelijk Informatiecentrum stellen regelmatig vragen over de nieuwe woonmogelijkheden in de stad. Daarom staat er vanaf 6 juni weer een tentoonstelling in het informatiecentrum over nieuwe woonprojecten in Heerlen. Hierin wordt een overzicht gegeven van de bouwplannen die op dit moment in Heerlen in ontwikkeling zijn.

In de tentoonstelling is aandacht voor uiteenlopende woonprojecten. Naast gezinswoningen komen ook appartementen aan bod, voor het merendeel in de koopsector. Er is ook een overzicht van andere, veelal kleinere bouwplannen te zien. Op deze wijze ontstaat er een zo volledig mogelijk beeld van de nieuwbouw in Heerlen.

Een greep uit de projecten die in de tentoonstelling zijn opgenomen: De Drie Musketiers; tussen de Putgraaf en de Groene Boord worden drie woontorens gebouwd. Athos, Porthos en Aramis genoemd. Dit project is uniek vanwege de architectuur en de ligging, aan de rand van het Aambos en op loopafstand van het centrum van Heerlen.

Op het voormalige sportterrein van het St. Janscollege wordt het project Leggio gerealiseerd. Leggio wordt gebouwd in het nieuwe groengebied in de buitenrand van Hoensbroek, grenzend aan de landelijk gelegen dorpskernen Amstenrade, Oirsbeek en Hommert. Een gebied dat grenst aan de oude verbindingsweg tussen Heerlen en Sittard.

De tentoonstelling is t/m oktober 2007 te zien in het Gemeentelijk Informatiecentrum, Geleenstraat 27. Het informatiecentrum is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 8.30 en 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

HEERLEN, 6 juni 2007
Concernstaf Communicatie
Lydia Jongen
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --