Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dierenarts Rowdy Plantema met dood bedreigd door dierenactivisten

DOETINCHEM - Dierenarts Rowdy Plantema uit Hardenberg is de laatste maanden enkele keren met de dood bedreigd door dierenactivisten. Dat zegt Plantema in het vaktijdschrift Meat & Meal, dat donderdag 7 juni verschijnt.

Plantema werd onder meer met de dood bedreigd toen hij zich had aangemeld voor een debat van de Stichting Varkens in Nood, over de bio-industrie. Het debat vond plaats in Amsterdam. 'De dag nadat ik de kaarten ervoor had thuis gestuurd gekregen, werd ik gebeld. Ik zou Amsterdam niet levend uitkomen als ik me daar zou vertonen', aldus Plantema. Ook zou hij met de dood zijn bedreigd door aanhangers van Wakker Dier. 'Zei zo'n knakker: "Morgen word je niet meer wakker, wakker, wakker.' Ik kan het natuurlijk niet bewijzen, maar waar zou díe belediging vandaan komen?', zegt Plantema.

Aangifte van de bedreigingen heeft Plantema nooit gedaan. Hij zegt geen vertrouwen te hebben in politie, justitie, rechterlijke macht en de politiek. 'Je moet in Nederland eerst een lijk worden om hulp van politie en justitie te krijgen.'

De Hardenbergse dierenarts is al maanden in een strijd verwikkeld met Wakker Dier. Plantema zei in een interview met het Agrarisch Dagblad dat de dierenrechtenorganisatie uit terroristen bestond. Deze uitspraak moest hij rectificeren, maar deed dat niet correct, oordeelde de rechter onlangs. Plantema werd veroordeeld tot een boete van twee ton.

In het interview in Meat & Meal trekt de dierenarts opnieuw fel van leer tegen de dierenbeweging. Zo houdt hij beleidsmedewerker Sjoerd van der Wouw en Volkert van der Graaf (moordenaar van Pim Fortuyn) verantwoordelijk voor het faillissement en zelfmoord van tientallen boeren in de jaren negentig. Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren 'liegt, bedriegt en verhult' volgens hem bewust over zaken op het gebied van voedselveiligheid en milieu. 'Daarnaast blijkt ze ook nog eens gestoord. Door haar lidmaatschap van de Zevendedagsadventisten is ze fundamentalistisch, orthodox en radicaal', aldus Plantema.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht