Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NH HOTELES TEKENT VOOR NIEUW HOTEL IN GEBOUW 'DE ROTTERDAM'

Rotterdam, 6 juni 2007 - Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG en OVG Projectontwikkeling hebben een intentieovereenkomst getekend met NH Hoteles voor de aankoop van een hotel met ca. 266 kamers en ca. 2.000 m2 b.v.o. congresruimte in het door Rem Koolhaas van OMA Architecten ontworpen gebouw ŽDe RotterdamŽop de Wilhelminapier in Rotterdam. NH Hoteles zal een bijzonder en onderscheidend internationaal 4 sterren hotel openen direct aan de rivier de Maas in het multifunctionele gebouw.

NH Hoteles heeft gekozen voor het gebouw ŽDe RotterdamŽ op de Wilhelminapier vanwege de centrale ligging en de internationale en zakelijke karakter van de Wilhelminapier in combinatie met de vele culturele en culinaire voorzieningen. Door het openen van een tweede hotel in Rotterdam versterkt NH Hotels haar marktpositie, wat past binnen de groeistrategie van de internationale hotelketen.

'De Rotterdam' wordt gerealiseerd op de Wilhelminapier, tussen de KPN toren en de Cruiseterminal. Het is ontworpen door de befaamde architect Rem Koolhaas van het bureau Office for Metropolitan Architecture (OMA). De totale ontwikkeling van 'De Rotterdam' bedraagt ca. 160.000 m2, naast het hotel zullen bestaat het programma uit ca. 220 appartementen, ca. 70.000 m2 kantoorruimte, horecaruimte, parkeren en commerciële functies.

'De Rotterdam' op de Wilhelminapier
De naam voor het gebouw verwijst naar de maritieme geschiedenis van de plek. Het gebouw bevindt zich op de Wilhelminapier waar het voormalige vertrekpunt van de Holland Amerika Lijn was. Vanaf deze pier zijn vele tienduizenden Europeanen naar Amerika vertrokken. Een van de bekendste schepen van deze maatschappij droeg de naam 'De Rotterdam'.

OMA heeft het programma van eisen omgezet in een zeer markant architectonisch concept. Dit concept wordt Žde verticale stadŽ genoemd. De verticale stad verwijst naar de diversiteit van functies en het programma dat in De Rotterdam ontwikkeld wordt. De functies zijn zodanig samengesteld dat iemand 24 uur per dag aangenaam in het gebouw kan verblijven. De begane grond heeft, met het hotel, winkels en horeca, voornamelijk een publieke functie. De woningen en kantoren zijn aan deze publieke functies verbonden via een grote centrale lobby.

Over De Rotterdam C.V.
Voor de ontwikkeling van De Rotterdam hebben MAB Ontwikkeling CVG B.V. en OVG Projectontwikkeling B.V. een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking tussen de twee bedrijven is verenigd onder de naam De Rotterdam C.V. Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG B.V., een onderneming van Bouwfonds Property Development, richt zich vanuit Den Haag op de ontwikkeling van multifunctionele projecten en commercieel vastgoed. De organisatie werkt als partner samen met publieke en private partijen om te komen tot geïntegreerde oplossingen voor binnenstedelijke projecten waarin wonen, winkelen en werken samenkomen. Kennis van de markt en ervaring als creatieve conceptontwikkelaar zijn hierbij belangrijke instrumenten.

Bouwfonds MAB Ontwikkeling is in Nederland tevens actief als ontwikkelaar van woongebieden. Deze projecten worden vanuit de vijf regiokantoren ter hand genomen. Bouwfonds Property Development heeft verder activiteiten in Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg, Spanje, Denemarken, Tsjechië, Slowakije en Hongarije.

Sinds de oprichting in 1997 is OVG projectontwikkeling uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende en vooraanstaande projectontwikkelaars in Nederland. Deze prominente positie is vooral te danken aan onze sterke focus op de eindgebruiker, waarbij inlevingsvermogen en professionaliteit voorop staan. De expertise van de organisatie ligt op het vlak van commercieel vastgoed, retail en gebiedsontwikkeling. Toegesneden huisvestingsoplossingen voor de gehele vastgoedportefeuille zijn het bewijs van een sterke partnership met onze klanten.

Over NH Hoteles
NH Hoteles (www.nh-hotels.com) is de derde keten van zakenhotels in Europa. NH Hoteles heeft 335 hotels met 48,600 kamers in 21 landen in Europa, Amerika and Afrika. NH Hoteles heeft momenteel 31 nieuwe hotelprojecten in ontwikkeling met ruim 6,000 nieuwe kamers. NH Hoteles staat bekend om haar service en hotelfaciliteiten, ontworpen met aandacht voor decor en comfort. NH hotels bieden de meest geavanceerde technologie, ontwikkeld om de communicatie van de gast zowel zakelijk als privé zo goed mogelijk te faciliteren. Restaurants vormen een andere prioriteit bij NH Hoteles, ze bieden de gast uitstekende kwaliteit. De bekende restaurateur en chef-kok Ferran Adrià, 'schepper' van of El Bulli restaurant is een samenwerkingsverband met NH aangegaan. Samen worden nieuwe concepten ontwikkeld en geïntroduceerd, zoals 'nhube', vernieuwende ruimtes in de hotelsector die een combinatie van eten, vrije tijd en rust bieden voor de gast, en 'Fast Good'.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

OVG projectontwikkeling
Amy Oerlemans
010 290 8714
06 218 23 592
ao@ovg.nl

Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG B.V.
Claire Laarman
070 3068427
06 51092380
c.laarman@bouwfonds.nl

NH Hoteles

Marieke van der Linden
035- 6.299.299
06-21.28.05.17
m.linden@nh-hotels.com
-----------------------

COMMUNICATIONS DEPARTMENT

BENELUX, UK & AFRICA

NH Hoteles
Noorderweg 68, 1221 AB, Hilversum

Tel: +31- 35- 6.299.299
Mobile: +31-6-21.28.05.17
Email: m.linden@nh-hotels.com


---- --