Ministerie van Defensie

06-06-2007 16:36

JONGEREN OP SURVIVAL BIJ DE KMA

Het is de vijfde keer dat de KMA en Vertizontaal de Survivalrun organiseren - Foto: Defensie
klik voor vergroting
In totaal 350 jongeren doen op zaterdag 9 en zaterdag 23 juni mee aan de Survivalrun die de Koninklijke Militaire Academie samen met welzijnsorganisatie Vertizontaal organiseert in Breda en Oirschot. De jongeren zijn geselecteerd door jongerenwerkers van Vertizontaal, de organisatie van het evenement ligt in handen van de cadetten van de KMA.

Een hindernisbaan met zeephelling, een tijgerbaan, boot-, brancard- en kruiwagenraces; de Survivalrun is een dag vol wedstrijden waarbij jongeren hun fysieke én mentale grenzen verkennen. Wie wil winnen, zal moeten samenwerken en over een flinke dosis uithoudingsvermogen en sportiviteit moeten beschikken.

De deelnemers zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en komen uit de regio Breda, Tilburg, Oosterhout, Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderberge en Zevenbergen. Ongeveer honderd cadetten, sportinstructeurs en jongerenwerkers werken aan de dag mee. Niet alleen voor de deelnemers, ook voor de cadetten is de Survivalrun leerzaam: zij ontwikkelen hun leidinggevende en organisatorische vaardigheden.

Het is de vijfde keer dat de KMA en Vertizontaal de Survivalrun organiseren - Foto: Defensie
klik voor vergroting
Het is de vijfde keer dat de KMA en Vertizontaal de Survivalrun organiseren. De Survivalruns vinden plaats op twee locaties: ongeveer 250 jongeren tot 13 jaar strijden op 9 juni om de prijzen op het Kasteel van Breda, waar de Koninklijke Militaire Academie en de staf van de Nederlandse Defensie Academie zijn gehuisvest. Voor ongeveer honderd jongeren van 14 tot 18 jaar staan op 23 juni de Legerplaats Oirschot en de Oirschotse Heide ter beschikking.

De Survivalruns starten om 10.00 uur en eindigen rond 16.00 uur met een prijsuitreiking.