Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 06-06-07

TILBURG, 6 juni 2007

Man opgepakt voor rijden zonder rijbewijs

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.15 uur op de Veluwestraat een 22-jarige Tilburger aangehouden omdat hij zonder dat hij in bezit was van een geldig rijbewijs een auto bestuurde. De agenten waren ter plaatse gegaan vanwege een inbraakmelding. Zij controleerden in de omgeving de auto bestuurd door een 22-jarige Tilburger. Hij bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Hij is aangehouden en verhoord. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. De verdachte had niets te maken met de melding.

Man aangehouden na vernieling ruit

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.20 uur op de Minckelersstraat een 23 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die kort daarvoor met gebalde vuist een raam aan de voorzijde van een woning aldaar had vernield. De verdachte had in de woning na een etentje ruzie gekregen met de 23-jarige bewoner. Nadat hij de woning had verlaten, sloeg hij uit kwaadheid een raam kapot. De bewoner kon samen met een vriend de verdachte achterhalen en droeg deze over aan de politie.

17-jarige jongen opgepakt na bedreiging

TILBURG: Een discussie over de uitbetaling van achterstallig salaris is gisterenmiddag in een winkel aan de Westermarkt uitgelopen op het bedreigen van de assistent bedrijfsleider en een beveiligingsbeambte. De politie arresteerde in zijn woning in de wijk het Zand de 17-jarige verdachte.

De assistent bedrijfsleider deed aangifte en verklaarde dat hij gistermiddag in de winkel problemen kreeg met een 17-jarige jongen die daar enkele maanden had gewerkt. De ex-medewerker had nog geld tegoed en eiste van de leidinggevende dat hij dat direct kreeg. Hierop ging de knaap door het lint en bedreigde de aangever een kopstoot te geven. Ook een toegesnelde beveiligingsbeambte werd door hem bedreigd met kreten als Ik schiet een kogel door je kop. De verdachte is in zijn woning aangehouden en verhoord. Her wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens wordt de jongen opgenomen in het cliënt-volgsysteem. Hiermee werken de politie, de Raad voor de Kinderbescherming en het Openbaar Ministerie.

Dronken man gearresteerd na bedreiging vriendin

TILBURG: De politie heeft gistermiddag in de wijk Oerle een 36-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. De verdachte had in een dronken bui zijn 38-jarige vriendin bedreigd met de dood. Het slachtoffer verklaarde dat zij al meerdere malen in het verleden bedreigd en mishandeld is door haar vriend. Hij was daar ook al eerder voor veroordeeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man betrapt op rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.00 uur op de Ringbaan Zuid een 46-jarige Tilburger betrapt op rijden onder invloed. De automobilist blies 1085 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Dit is bijna vijf keer het toegestane percentage. De bestelauto waarin hij reed, is in bewaring genomen, omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had. Hij moet zijn rijbewijs eerst afgeven want dat is ingevorderd.

Jongen aangehouden voor fraude en vernieling

TILBURG: Een 16-jarige Tilburgse jongen heeft gisteravond geprobeerd met platgeslagen valse muntjes benzine te tanken voor zijn snorfiets bij een tankstation aan de Statenlaan. Hij werd betrapt door een medewerkster van de tankshop die naar buiten kwam toen hij een tik gaf tegen de muntenkast. Ze ontdekte dat de jongen aan het frauderen was. Zij vertelde dat ze de politie zou bellen. Hierop sloeg de verdachte haar tegen haar bovenarm en rechterborst. De politie heeft de verdachte achterhaald via het kenteken dat genoteerd was van zijn snorfiets. Hij is verhoord en krijgt een proces-verbaal.

Tilburger opgepakt na plegen vernielingen in woning moeder

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.30 uur in een woning in de wijk het Zand een 46-jarige Tilburger aangehouden nadat hij vernielingen had aangericht in de woning van zijn moeder. De verdachte is een goede bekende van de politie. Zijn 79-jarige moeder deed aangifte. De bejaarde vrouw is erg bang van haar zoon. Hij had diverse spullen in de slaapkamer vernield. Ook had hij de inhoud van kasten op de grond gegooid. Er lagen fotoalbums en servies kapot op de grond. Bij zijn arrestatie gedroeg hij zich erg recalcitrant. Hij sloeg meerdere keren met zijn hoofd op de grond en probeerde te spugen naar de agenten. Hij is vanmiddag vrijgelaten.

Verslaafde dief meldt zich zelf aan het bureau

TILBURG: Vanmorgen heeft zich aan het politiebureau uit eigener beweging een 24-jarige Tilburger gemeld die bekende recent twee misdrijven te hebben gepleegd. De man gaf zich aan omdat hij van zijn drugsverslaving af wil komen. Hij bekende dat hij op 30 mei jl. in de Transvaalstraat een tasjesroof had gepleegd. Hij beroofde daar een 68-jarige vrouw van haar schoudertas. Verder bekende hij dat hij gisteren een handtas gestolen had, bij een bekende van hem, uit een woning aan het Kamerlingh Onnesplein. De man verklaarde zeer veel spijt te hebben van deze diefstallen. Hij toonde zich bereid om de schade te vergoeden. Hij was tot zijn daden gekomen vanwege een cocaïneverslaving. Hij had zich vrijwillig gemeld omdat hij geholpen wil worden bij het afkicken daarvan.

Politie op zoek naar agressieve winkeldief

TILBURG: De politie is op zoek naar een agressieve winkeldief die gisterenmiddag betrapt werd in een warenhuis aan de Heuvelstraat. Een van de beveiligingsbeambten liep een gebroken enkel op en een collega van hem werd door de 33-jarige Tilburger tegen het hoofd geslagen.

Gistermiddag rond 15.15 uur ging het poortalarm af toen de 33-jarige Tilburger naar buiten liep. Hij is een bekende van de winkelrecherche en zijn identiteit is bekend bij de politie. De verdachte liep terug en legde een knuffel uit zijn tas, die kennelijk het alarm veroorzaakt had, in een winkelwagen naast de kassa. Hij werd door de beveiliging meegenomen naar een ophoudkamer. Daar ging de winkeldief door het lint. Hij trapte tegen de deur en tegen de enkels van een winkelrechercheur. Ook sloeg hij een collega van die man tegen het hoofd.

De verdachte slaagde erin via de achteruitgang te vluchten. Zijn achtervolger verloor hem uit het oog op de Willem II straat. De officier van justitie heeft toestemming gegeven om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. De politie is op zoek naar hem.

Politie houdt verkeerscontroles

TILBURG: De politie van het team Tilburg Noord heeft gistermiddag een verkeerscontrole gehouden op de Strausslaan en de Brucknerlaan. Hierbij waren acht agenten betrokken. Zij controleerden 60 voertuigen. Dertien mensen hebben een bekeuring gekregen omdat ze hun gordel niet droegen. Eén persoon heeft een bon gekregen voor het niet tonen van het rijbewijs. Ook werd er iemand op de bon geslingerd omdat diegene op en snorfiets reed zonder in het bezit te zijn van een certificaat.

TILBURG: Op de hoek van de Ringbaan Oost met de Bosscheweg werd gisteren eveneens gecontroleerd. In een uur deelden agenten van het team Tilburg West vijftien boetes uit. Vier mensen kregen een boete op omdat zij niet handsfree belden. Zeven mensen werden bekeurd voor het niet dragen van hun gordel. Twee fietsers en twee automobilisten kregen ten slotte nog een bekeuring omdat zij een rood stoplicht negeerden.

Auteur: Willem van Hooijdonk