Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Horecacontrole brengt weer veel aan het licht

Zeven panden werden onlangs weer bezocht tijdens een horeca-actie.

Deelnemers
Aan de actie op 31 mei werkten mee de politieafdeling Horecataken, wijkpolitie, Vreemdelingendienst, Arbeidsinspectie, Rijksbelastingdienst, milieudienst DCMR, Voedsel en Warenautoriteit, SoZaWe, Eneco en de deelgemeente Feijenoord.

Resultaten
Bij één horeca-inrichting werden talloze overtredingen geconstateerd. Zo bleek het een ander belastingtechnisch niet in de haak te zijn en trof men onhygiënische toestanden aan. Van het laatste maakte de Voedsel en Warenautoriteit een boeterapport.

Valse ijkzegels
Ook werd door de Arbeidsinspectie een persoon aangetroffen die niet in Nederland werkzaam mag zijn en constateerde Eneco valse ijkzegels.

Niet gekeurd
De DCMR kwam bij meerdere gelegenheden niet gekeurde brandblussers op het spoor en koolzuurcilinders die niet vaststonden. Een restaurant werd door de politieafdeling Horecataken een schriftelijke waarschuwing in het verschiet gesteld, omdat er geen vergunninghouder aanwezig was.

Onveilig door wateroverlast
Verder moest een café ontruimd worden vanwege de zeer onveilige situatie door wateroverlast. De brandweer werd hierop ingeschakeld. De Rijksbelastingdienst en SoZaWe zullen naar aanleiding van de bezoeken nacontroles houden.