Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nieuwe gebouwen voor Rotterdam Zuid maand lang te zien

Studenten van over de hele wereld hebben nagedacht over zeven plekken op Zuid. Plekken in uw wijk, misschien wel bij u om de hoek.

Ontwerp door studenten
De studenten uit onder andere India, China, Japan, Spanje en Amerika kregen de opdracht om gebouwen te ontwerpen die een centrale plek in de wijk innemen, gebouwen waar mensen zich op hun gemak voelen en waar ze graag komen.

Zeven plekken op Zuid
De zeven plekken waarvoor de studenten een gebouw hebben ontworpen zijn: Wielslag (Bloemhof), Maashaven (Charlois), Rijnhaven (Kop van Zuid), Persoonsdam (Feijenoord), Slaghekbuurt (Hillesluis), Metrostation Slinge (tussen Pendrecht & Zuidwijk) en Quick Fit (Groene Tuin, (IJsselmonde).

Pact op Zuid
De gekozen plekken zijn vastgesteld in overleg met het Pact op Zuid, de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, (deel)gemeentebestuurders en sleutelfiguren uit de betrokken wijken. De ontwerpen van de studenten worden ook echt gebruikt door de gemeente, de deelgemeenten en de woningcorporaties bij het maken van plannen voor Rotterdam Zuid. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk bewoners en ondernemers laten weten wat zij van de ontwerpen vinden.

Waar en wanneer?
U kunt de ontwerpen tot en met 30 juni bekijken op de bovenste etage van het deelgemeentekantoor Feijenoord aan de Maashaven. De ingang voor de tentoonstelling is aan de achterkant van het gebouw, Paul Krugerstraat 181. Toegang is helemaal gratis en u kunt elke dag, behalve maandag, tussen 10.00 en 17.00 uur langskomen. Zondag is de tentoonstelling te bekijken van 11.00 tot 17.00 uur.

Stem op het mooiste ontwerp en win een T-shirt
Elke week worden er vijf T-shirts verloot onder de mensen die hebben gestemd op het mooiste ontwerp. Kom langs, stem en maak ook kans op een uniek T-shirt dat nergens te koop is.