Ministerie van Defensie

ACTUEEL

06-06-2007 16:25

EUROPESE ONTWIKKELINGSDELEGATIE BEZOEKT TARIN KOWT

Vandaag heeft de directeur-generaal Ontwikkeling van de Europese Commissie, Koos Richelle, een bezoek gebracht aan Tarin Kowt. Hij werd onder meer vergezeld door de vertegenwoordiger van de Europese Commissie in Kabul, Hans Joachim Krahnert. De delegatie werd op Kamp Holland verwelkomd door Commandant Task Force Uruzgan, kolonel Hans van Griensven.

Het gezelschap kreeg een de aanpak van de Task Force en het Provinciaal Reconstructie Team gepresenteerd. Na een lunch in het PRT-huis bracht de delegatie een bezoek aan Tarin Kowt. Gouverneur Munib ontving hen op zijn compound. Ook was er een ontmoeting met de Provincial Council onder leiding van mullah Kamdullah. Te voet gingen ze naar het ziekenhuis om daar een kijkje te nemen.

De delegatie toonde zich zichtbaar onder de indruk. Ze vonden dat er veel vooruitgang is geboekt. Het ziekenhuis verkeert in goede staat en er wordt nog steeds gewerkt aan verbeteringen.

Het Directoraat Generaal Ontwikkeling van de Europese Commissie stimuleert het tegengaan van armoede in ontwikkelingslanden.