Twee miljoen Zimbabwaanse kinderen krijgen poliovaccinatie 06 juni 2007, Harare - Met een nationale vaccinatiecampagne wordt deze week in Zimbabwe geprobeerd twee miljoen kinderen tegen polio te vaccineren. In elke uithoek van het land moet elk kind onder de vijf jaar z'n eerste poliovaccin én vitamine A-supplementen krijgen.

De campagne wordt uitgevoerd door de Zimbabwaanse overheid in samenwerking met Unicef, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Helen Keller Foundation. "Zimbabwe is in 1999 poliovrij verklaard," zegt Dr. Festo Kavishe, directeur van het Unicef-kantoor in dit land. "Toch blijft de dreiging van polio bestaan, doordat er recentelijk in Botswana en Namibië nieuwe gevallen van polio zijn geconstateerd."

De vaccinatiecampagne zal een week duren. Eerdere campagnes hebben ervoor gezorgd dat meer dan 80 procent van de kinderen in Zimbabwe is voorzien van vitamine A om hun weerstand te versterken en om onder meer blindheid te voorkomen. In het algemeen is het aantal kinderen dat tegen de belangrijkste ziektes is ingeënt in Zimbabwe gestegen naar meer dan 70 procent. Het aantal gevallen van mazelen en malaria is volgens de Zimbabwaanse overheid afgenomen.