HTM



* HTM wint internationale prijs met Trek die lijn Nr.16, 6 juni 2007
Tijdens het congres van de UITP (internationale branchevereniging voor openbaar vervoerbedrijven) in Helsinki werd bekend gemaakt dat HTM met het project Trek die lijn de prestigieuze Youth Award heeft gewonnen.

Het doel van het project Trek die lijn was om leerlingen te betrekken bij het zoeken naar oplossingen voor schade en overlast die door medeleerlingen wordt veroorzaakt. 36 leerlingen van de Scholengroep Den Haag Zuidwest (voormalig Terracollege) hebben het gedrag van trampassagiers geobserveerd op twee tramlijnen en twaalf gedragsregels opgesteld waaraan iedere passagier zich zou moeten houden. Het project kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Den Haag, Politie Haaglanden en Bureau Halt.

De vakjury kende de prijs onder meer toe omdat scholieren zelf de belangrijkste rol hadden bij het oplossen van ongewenst gedrag in de tram. Het project leidde tot een merkbare afname van schade en overlast in de trams. Daarnaast vond de vakjury het belangrijk dat vele partijen bij het tot stand komen van het project waren betrokken.

Trek die lijn won al eerder De Hein Roethof-prijs (het beste initiatief ter voorkoming van criminaliteit) van het ministerie van Justitie.

* Groot onderhoud voor het tramnet van HTM Nr. 15, 31 mei 2007
HTM start vanaf komende week met groot onderhoud aan haar tramnet. Ook worden de wielen van de GTL-trams aangepast. Op dit moment laten deze beide een verhoogd patroon van slijtage zien. Hierbij is van een onveilige situatie is volstrekt geen sprake.

Om deze slijtage tegen te gaan gaat HTM vanaf maandag 4 juni tot en met einde van dit jaar groot onderhoud plegen. Rails worden op delen van het net opgelast en draaistellen en wielen van GTL-trams op de juiste maat gebracht. Met deze aanpak creëert HTM een definitieve en duurzame oplossing. Dit onderhoud staat los van het systeem RandstadRail; dit onderhoud treft de RandstadRail-lijnen dan ook niet.

Exploitatie
Het onderhoud treft wel de exploitatie van de overige tramlijnen van HTM. Bijna wekelijks gaan delen van trajecten van tramlijnen om beurt uit exploitatie. Deze exploitatie wordt overgenomen door buslijnen.

Als eerste op 4 juni tot en met 10 juni aanstaande - gaat tram 2 tussen eindpunt Kraaijenstein en de halte Thorbeckelaan uit exploitatie. HTM informeert de reizigers tijdig over de volgende trajecten die worden aangepakt.

Onze reizigers worden op tijdens de werkzaamheden op de halten geïnformeerd. Ook kunnen zij voor de precieze lijnvoering en planning terecht op onze internetsite. HTM biedt bij voorbaat haar excuses aan voor de overlast.