Provincie Noord-Holland

Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan geactualiseerd


1-6-2007

Het Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan (PVVP) voor Noord-Holland is geactualiseerd. Van 4 juni tot en met 16 juli ligt het plan ter inzage.

Gedeputeerde Staten hebben het ontwerp op 22 mei 2007 vastgesteld. Met deze actualisatie wordt het PVVP afgestemd op de Nota Mobiliteit, die in 2006 door het Rijk is vastgesteld. Bovendien speelt de provincie in op een aantal actuele ontwikkelingen.

Doel van het beleid blijft vlot en veilig door Noord-Holland. Lopende plannen voor verbetering van de infrastructuur worden verder ontwikkeld en waar mogelijk verwezenlijkt. Verschillende andere beleidsonderdelen worden geïntensiveerd, zodat het totaal van netwerken - auto, openbaar vervoer, fiets - efficiënter wordt gebruikt en alternatieven voor het autogebruik worden gestimuleerd.

Uitvoering

In het uitvoeringsprogramma staat beschreven welke acties worden ondernomen. Verder worden gebieden aangegeven waar belangrijke infrastructurele projecten in ontwikkeling zijn of ontwikkeld moeten worden.

Het geactualiseerde plan geeft de essentiële onderdelen aan voor het gemeentelijke beleid. Van de gemeenten wordt verwacht dat zij hun verkeers- en vervoerbeleid binnen twee jaar na de vaststelling van het PVVP in overeenstemming brengen met het rijks- en provinciaal beleid.

Financiering

Voor een eerste uitwerking van de projecten is een bedrag van
2.897.000 euro gereserveerd. Daarnaast is er voor bereikbaarheid kust een bedrag van 6.000.000 euro gereserveerd voor de periode 2008-2010. Naar financieringsmogelijkheden voor de overige projecten zal worden gezocht. Het is de bedoeling dat tot 2011 een groot aantal projecten kan worden aangepakt, naast de projecten die met de nu al beschikbare financiële middelen kunnen worden uitgevoerd.

Terinzagelegging

U kunt de actualisatie van het PVVP inzien vanaf maandag 4 juni tot en met maandag 16 juli 2007.

* op alle gemeentehuizen in de provincie Noord-Holland;
* op de kantoren van de stadsdeelraden van de gemeente Amsterdam;
* op het kantoor van de provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem; voor een afspraak kunt u contact opnemen met de heer P. v.d. Werf (023) 514 40 38 of de heer R. Lunshof (023) 514 33 31.

De tekst van het concept-ontwerp kunt u hieronder downloaden. U kunt ook een gedrukt exemplaar kosteloos aanvragen bij het servicepunt van de provincie Noord-Holland, 023-514 43 00.

Inlichtingen en indienen van zienswijzen

Nadere inlichtingen kunt u verkrijgen bij de heer H.C. Voerknecht
* op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag per telefoon: 023-514 52 47;

* per email: voerknechth@noord-holland.nl

U kunt reageren op het PVVP door middel van een elektronisch formulier.
Klik daarvoor op de link hieronder.

U kunt dit formulier na invulling versturen naar de provincie Noord-Holland door te klikken op de knop 'verzenden'. U ontvangt dan een automatisch gegenereerd antwoord met daarbij uw ingediende reactie.
Nadat uw per e-mail verstuurde reactie is geregistreerd, ontvangt u een bevestiging op het door u aangegeven e-mailadres.

Indien u geen gebruik wilt maken van de mogelijkheid om uw reactie per e-mail te verzenden, kunt u deze ook per post versturen. Wij verzoeken u om in dat geval het formulier af te drukken en op te sturen.

Ook bestaat de mogelijkheid een 'vrije' reactie te sturen. Wij vragen u in dat geval toch aan te geven op welk deel of welke delen van het PVVP uw reactie betrekking heeft.

U kunt uw schriftelijke reactie sturen naar:

Provincie Noord-Holland
Directie Beleid, sector Verkeer en Vervoer
t.a.v. Mevrouw F. Jacobs
Postbus 3007
2001 DA HAARLEM

U kunt uw zienswijze ook mondeling inbrengen, hiervoor dient u telefonisch een afspraak te maken met de heer H.C. Voerknecht, (023) 514 52 47.
Uw reactie dient uiterlijk op 16 juli te zijn verstuurd.

E-formulier reacties op Verkeer- en Vervoersplan