Gemeente Arnhem

Arnhem wederom op vijf na beste evenementenstad van Nederland (6-6-2007)
Bij de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen is Arnhem, evenals vorig jaar, op een gedeelde 6e plaats geëindigd. De vijf op evenementengebied best presterende gemeenten zijn Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Amsterdam.

Evenementenwethouder Rita Weeda vindt dat deze klassering aangeeft dat Arnhem op het gebied van evenementen op de goede weg zit. "Dat weten we uiteraard zelf, maar dat besef begint nu ook in de rest van Nederland steeds meer door te dringen. Het is alleen jammer dat we dit jaar in de afzonderlijke categorieën niet genomineerd waren. Maar met evenementen als het UEFA EK Onder 21,
de Mode Biënnale, het roemruchte World Statues-festival, Symfonica in Rosso is het streven erop gericht volgend jaar de hoofdprijs binnen te halen. Voor Arnhem is dit een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. En de Stichting Arnhem Ambassadeurs zal daarbij zeker behulpzaam kunnen zijn.

Bij de bekendmaking in het Rotterdamse stadhuis waren ook Arnhem Ambassadeurs-voorzitter
Wim Jansen en bestuurslid Henk Ramautar aanwezig. Jansen: "Ook de Arnhem Ambassadeurs zijn redelijk tevreden met deze 6e plaats. Met elkaar en met de Arnhemse ondernemers zullen we er andermaal de schouders onder zetten. Want dit is een prima klassering, maar volgend jaar willen wij wel voor de hoofdprijs gaan!"