Partij van de Arbeid

PvdA verdedigt het recht op geloofsafval

06-06-2007 05:49

Het voornemen tot oprichting van een Comité van en voor ex-Moslims, door Eshan Jami, raadslid voor de PvdA in Leidschendam, heeft de belangstelling voor het recht op geloofsafval een impuls gegeven. Aandacht voor de door Jami naar voren gebrachte kwestie vindt de PvdA een goede zaak.

Mensen die zich van een geloof afwenden moeten zich volledig vrij en veilig voelen om dat te doen. De PvdA heeft dit al vaak als standpunt naar buiten gebracht. Als eerste - en tot nog toe enige - partij heeft zij in haar beginselprogramma (2005) het recht op geloofsafval verdedigd. In de paragraaf over Immigratie en integratie wordt gepleit voor een respectvolle behandeling van culturele en religieuze uitingen die vallen binnen de grenzen van de democratische rechtsstaat.

In een ingezonden brief van partijvoorzitter Ruud Koole en Tweede Kamerlid Aleid Wolfsen vandaag in NRC Handelsblad zetten Koole en Wolfsen uiteen welk standpunt de PvdA inneemt over het recht op geloofsafval. Ook gaan ze in op de gesprekken van partijgenoten met Jami.

Het volledig ingezonden stuk vindt u in onze digitale bibliotheek