Ingezonden persbericht


Onderzoek Zoover.nl laat zien dat animatie vooral ter vermaak van kinderen moet zijn

Kwart vakantiegangers niet positief over animatieteams

Nijmegen, juni 2007 - Het is een van de meest gewilde vakantiebanen voor studenten en pas afgestudeerden: spelleider of animateur op een camping, een bungalowpark of in een hotel. Zoover.nl analyseerde een steekproef van 151 kwalitatieve beoordelingen over animatieteams. Ook stemden de bezoekers over hun belangrijkste eisen aan een animatieteam. 44% van de stemmers gaf onomwonden toe dat het vooral gaat om het 'vermaken van de kinderen'.

Animatieteams in opmars
Het beroep van animateur roept associaties op met de cruisevaart en luxe vakantieresorts. De laatste jaren zijn ook de all-inclusive campingformules in opmars als vakantiebestemming met animatie. Grote aanbieders zijn voortdurend op zoek naar spelleiders en animateurs voor hun talloze internationale bestemmingen. Op Zoover.nl laten veel bezoekers een beoordeling van dergelijke animatieteams achter.

Shows en spellen steeds hetzelfde
Van een steekproef van 151 beoordelingen van animatieteams, waren er 37 negatief. Veel gehoorde klachten waren: opdringerigheid, weinig initiatief om de gasten te vermaken en de bijna klassieke klacht dat dezelfde de shows en spellen steeds maar worden herhaald. Deze ergernissen blijkt echter nauwelijks invloed te hebben op de totale vakantiebeleving: de klagers beoordeelden de accommodaties niettemin met een gemiddeld cijfer van 7,6.

Een actuele stemming op Zoover.nl laat zien dat de gemiddelde vakantieganger van een animatieteam verwacht dat het:
. de kinderen vermaakt 44%

. goed kan dansen 2%

. veel sport en spel aanbiedt 16%

. Nederlands spreekt 27%

. anders 11%

Het totaal aantal uitgebrachte stemmen was: 806

Over zoover.nl
www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurd waarin de aanbiedingen van de beste accommodaties zijn opgenomen.