Gemeente Almelo

Vlinders spelen de hoofdrol tjdens kindermiddag

6 juni 2007 - Het was feest, woensdagmiddag 6 juni, in het Natuur & Milieucentrum in de Deldensestraat 205, tijdens de Vlindermiddag voor kinderen. De middag werd georganiseerd in het kader van Wereldmilieudag en was bedoeld om kinderen en volwassenen bewust te maken van klimaatverandering. Tijdens deze middag schilderden kinderen een heuse vlindermuur, vingen ze insecten en lieten echte koolwitjes vrij.

Celina en Jasper laten koolwitje vrij

Alle activiteiten waren buiten. Daarnaast reikte de Wessel Kloppenburg, afdelingshoofd Ruimtelijke ontwikkeling en Milieu van de Gemeente Almelo, de prijzen van de kleurplatenwedstrijd uit.

Bijna honderd kleurplaten ontving het Natuur & Milieucentrum voor de kleurplatenwedstrijd. Kinderen uit Almelo hebben enorm hun best gedaan om van de kleurplaten ware kunstwerkjes te maken. De heer Kloppenburg prees de kinderen voor hun inzet en creatieve kleurplaten. Tijdens de beoordeling is door de jury besloten om voor de jongste kinderen die hebben deelgenomen aan de kleurplatenwedstrijd een aparte categorie te maken. Ook zij ontvingen een prijsje.

De uitslagen zijn als volgt:

Groep 9 t/m 12 jaar


1^e prijs Tamar Mulder, 9 jaar, De Bonkelaar


2^e prijs Celine , 12 jaar, De Toermalijn


3^e prijs Jasper Löpker, 11 jaar, De Toermalijn

Groep t/m 8 jaar


1^e prijs Romy, 8 jaar, De Bonkelaar


2^e prijs Yvo Rolefes, 8 jaar, De Bonkelaar


3^e prijs Marco te Kortschot, 8 jaar, De Bonkelaar

Groep 1


1^e prijs Atakan, 5 jaar, De Reigershöfte


2^e prijs Alize Karaduman, 5 jaar, De Reigershöfte


3^e prijs Feyza, 4 jaar, De Reigershöfte

Zie ook:

* Natuur en Milieucentrum