Gemeente Roermond

Elke fiets op z'n plek in de Neerstraat

Het college heeft besloten de fietsrekken voor de doe-het-zelf zaak in de Neerstraat in Roermond te verwijderen. De laatste weken werd regelmatig overlast geconstateerd van wildgeparkeerde fietsen in en buiten de rekken, die vlakbij de bibliotheek staan. Op loopafstand bevindt zich een gratis, bewaakte en overdekte fietsenstalling in het pand van de Steenen Trappen. Wanneer deze vol is kan worden uitgeweken naar fietsenrekken in de Molenstraat en aan de achterzijde van de Jumbo (bij de rotonde Roersingel). Ook van hieruit loopt men binnen 5 minuten naar de bibliotheek en de omringende winkels en horecazaken.

Met deze maatregel hoopt het college ervoor te zorgen dat bezoekers van de Neerstraat weer ongestoord van de looproute gebruik kunnen maken en hun weg niet meer wordt geblokkeerd door fietsen, die her en der in de straat worden gestald. Ook het aanzicht van de straat, met name rondom de fontein en de terrassen, krijgt hiermee een beter aanzien. De afdeling Stadstoezicht is de komende weken extra alert op foutief gestalde fietsen. Medewerkers spreken bezoekers, die hun fiets in de Neerstraat willen parkeren, op vriendelijke wijze aan en verwijzen hen naar stallingsvoorzieningen in de directe nabijheid.

Onder het motto 'Zoek een geschikte plek; plaats uw fiets in het rek' is bij de gemeente een speciale folder verkrijgbaar, waarin duidelijk staat aangegeven waar deze stallingsmogelijkheden zich bevinden en wat de eventuele openingstijden zijn. Vraag bij de receptie van de Stadswinkel in het stadhuis of gemeentelijk servicepunt Swalmen naar de folder 'Stallingsvoorzieningen in de gemeente Roermond' en u krijgt hem gratis mee.
Publicatiedatum: 06.06.2007 Bijgewerkt: 06.06.2007