Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Als vrijwilliger aan het werk op het Noordereiland

Ik neem de telefoon op, orden de post, verstuur faxen, treed op als gastvrouw, maak bezoekers wegwijs en doe wat er verder nodig is.

ART
Robertien Geeve (47) werkt met plezier in het wijkcentrum van het Noordereiland aan de Maaskade voor het ART-project. ART staat voor: Administratie, Receptie, Telefoon.

Werkzaamheden
In haar leven heeft ze heel wat werkzaamheden gehad. Ze bracht koffie en drankjes rond in de trein, werkte in een peutercrèche en later in een kinderdagverblijf, was ook verkoopster in een winkel voor tweedehandskleding.

Noodlot
Het langst werkte ze op de administratie van een verzekeringsmaatschappij, zon tien jaar als betaalde kracht. Toen sloeg privé het noodlot toe. Perioden van depressiviteit werden afgewisseld door perioden waarin ze hyperactief was, nauwelijks kon slapen en heel prikkelbaar was. Ze nam ontslag en liet zich opnemen in een kliniek. Ik ben heel open over mijn psychiatrische verleden, omdat ik het taboe daarop wil verbreken. Ik wil laten zien dat je weer een normaal bestaan kunt opbouwen.

Herstel
Robertien kwam in een project begeleid wonen terecht, kreeg medicijnen die goed hielpen en woont nu weer zelfstandig. Ik heb nog wel een vaste structuur nodig. Daarom heb ik doordeweeks een vaste dagindeling; alleen het weekend is vrij. Enkele jaren geleden werd ze door de Sociale Dienst aangemeld bij de OK-bank Feijenoord. Stap voor stap werkte ze met haar begeleidster aan haar maatschappelijk herstel. Ze volgde een computercursus en een opleiding bij dezelfde ART waar ze nu werkt. Tijdens het traject heb ik weer zelfvertrouwen gekregen en ik heb geleerd beter mijn grenzen aan te geven.

De toekomst
Robertien houdt van zwemmen, borduren, wandelen en op vakantie gaan, als het even kan naar het buitenland. Ze heeft een tweeling van 16 jaar. Remko heeft de vmbo afgemaakt en wil het liefste campingbeheerder worden. Robin zit in de eindexamenklas van de havo en hoopt ooit als registeraccountant te werken. Inmiddels is ze verloofd met Johnny en er zijn trouwplannen. Over haar kansen op betaald werk is ze optimistisch. Aan haar doorzettingsvermogen zal het niet liggen.

OK-bank
(foto OK-bank) De OK-bank helpt mensen, met name werklozen, hun Onbenutte Kwaliteiten te ontdekken en zinvol te benutten. Een persoonlijke begeleider helpt bij het vinden van activiteiten, cursussen, vrijwilligerswerk. De OK-bank kan zorgen voor:
- (soms) vrijstelling van sollicitatieplicht
- vergoeding van (een deel van) cursuskosten
- vrijwilligersvergoeding tot maximaal ruim 60,- per maand Bel de OK-bank Feijenoord: (010) 290 99 44 of kijk op www.ok-feijenoord.nl
De OK-bank is een oké-bank!