Modint


persbericht

Modint ondertekent manifest van mvo nederland

en wordt officieel partner van het brancheprogramma

Zeist, 6 juni 2007

Vandaag, woensdag 6 juni, maakt MODINT bekend dat zij haar activiteiten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat intensiveren. Met dat doel ondertekent Alphons Schouten, vice voorzitter van MODINT, een partnerovereenkomst met MVO Nederland.

MODINT, ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel wil samen met MVO Nederland haar leden nog beter informeren over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. MODINT gaat leden stimuleren aan te haken bij de al door MODINT met andere partners ontwikkelde concepten en praktische instrumenten op verschillende deelgebieden van MVO. Waar het mogelijk is ontwikkelt MODINT nieuwe concepten en instrumenten op andere deelgebieden van MVO.

MODINT directielid Jef Wintermans, geeft namens MODINT als belangrijkste reden voor het partnerschap "het intern en extern breder uitdragen van wat MODINT al geruime tijd aan MVO doet."

MODINT wil haar kennis en ervaring breder uitdragen en ook delen met anderen. Centrale MVO-thema's in de textiel- en kledingsector zijn arbeidsomstandigheden en milieu. Bij arbeidsomstandigheden staan de omstandigheden waaronder kleding wordt geproduceerd, waar ook ter wereld, centraal. Relevante deelterreinen op milieugebied zijn, onder meer, grondstof- en energiegebruik bij textiel en tapijtproductie, het gebruik van chemicaliën bij productie, respectievelijk de aanwezigheid van chemicaliën in textiel en kledingproducten, en logistiek.

Door het ondertekenen van het manifest van MVO Nederland is MODINT officieel partner van het brancheprogramma van MVO Nederland. Hiermee committeert MODINT zich aan de doelstelling om MVO binnen de branche nog breder op de agenda te zetten.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van MODINT, via telefoonnummer (030) 232 09 07 of met Jef Wintermans, via telefoonnummer (030) 232 232 09 22 of per e-mail wintermans@modint.nl.