Outdoor Culifair Trofee voor mooiste restaurant Gelderland


DE STEEG, 20070515 -- Lekker eten, genieten van een goed glas wijn op één van de terrassen, winkelen en paardensport. Dit is een treffende typering voor Outdoor Gelderland, dat plaatsvindt van 6 tot en met 10 juni op Landgoed Middachten in De Steeg. De Culifair, met vijf sfeervolle en gezellige restaurants, is dé ontmoetingsplek voor deelnemers en bezoekers. Om de restaurateurs te stimuleren een mooi en gezellig restaurant in te richten stelt Sociëteit Gelre de Outdoor Culifair Trofee beschikbaar voor het meest sfeervolle restaurant tijdens Outdoor Gelderland.

`Het gaat bij de Outdoor Culifair Trofee uitdrukkelijk om de inrichting en sfeer van het restaurant en niet om het lekkerste eten', legt de voorzitter van de sociëteit Ruud van Haastrecht uit,' Het zijn allemaal restaurants die het vak verstaan. De kunst is om op zo'n tijdelijke locatie er iets moois en gezelligs van te maken. Dat beogen we met deze prijs.' De winnaar van de Outdoor Culifair Trofee krijgt een geldbedrag van 2.500 euro uitgekeerd. Wie de winnaar wordt bepaalt het publiek. Iedere bezoeker krijgt bij de entree een stemkaart uitgereikt. Op deze kaart staan de restaurants en bijbehorende locatie vermeld. Door deze kaart ingevuld in te leveren maken bezoekers kans op een diner voor twee in het winnende restaurant. De bekendmaking vindt plaats na afloop van de BMC Grote Prijs van Gelderland op zondagmiddag 10 juni.

De Culifair is niet het enige culinaire onderdeel van het evenement. Kasteelfair Middachten vindt gelijktijdig plaats met Outdoor Gelderland en staat op vrijdag 8 juni in het teken van de culinaire liefhebber. Diverse kookdemonstraties met gerenommeerde topkoks bieden de kans een kijkje achter de schermen te nemen. Verder is er aandacht voor biologische- en streekproducten en kunnen bezoekers meedoen aan verschillende workshops en proeverijen. De vrijwilligers van Middachten verkopen de vermaarde jams en chutneys, bereid van fruit afkomstig uit de tuinen van Middachten.

Ook is er dagelijks een Happy Hour bij de grote publieksbar op het terrein. Van 17.00 tot 18.00 uur is het elke dag 1 halen, 2 betalen! Outdoor Gelderland, met Kasteelfair Middachten en de Culifair, vindt plaats van 6 tot en met 10 juni op Landgoed Middachten in De Steeg (vlakbij Arnhem). De toegangsprijs voor Kasteelfair Middachten en Outdoor Gelderland bedraagt ¤ 12,50 voor volwassenen. Voor kinderen tot 4 jaar is de toegang gratis en voor kinderen van 5 t/m 12 jaar ¤ 6,25. Alleen op vrijdagavond, zaterdagavond en zondag geldt een toeslag voor de tribune van Outdoor Gelderland. Het bestellen van kaarten kan via TopTicketLine op 0900-3005000 (45 cpm). Meer informatie is te vinden op de websites www.kasteelfairmiddachten.nl en www.outdoorgelderland.nl.





Ingezonden persbericht