Internationaal psychologie congres in Amsterdam over liefde & sex


AMSTERDAM, 20070516 -- De Vereniging van Studenten in de Psychologie te Amsterdam (VSPA) organiseert 6 en 7 juni een internationaal psychologiecongres met het thema "Sex & Love". Het congres zal plaatsvinden in het gebouw van de afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam (Roetersstraat 15).

Op woensdag 6 juni zullen spreken: Walter Everaerd, Ellen Laan, Geoffrey Miller, Martie Haselton en Alfons Vansteenwegen. Zij zullen verschillende onderwerpen aansnijden gerelateerd aan liefde en seks. Martie Haselton vertelt bijvoorbeeld over de hormoonhuishouding bij vrouwen en de menstruatie cyclus. Nabij de ovulatie rapporteren vrouwen een verhoogde seksuele opwinding en hebben zij meer aandacht voor mannen met wie zij geen langdurige relatie hebben. Haselton doet een verborgen kant van het vrouwelijk verlangen uit de doeken.

Op donderdag 7 juni spreken Bill Marshall, Donatella Marazitti, Gert Holstege, Leen Sterckx en Gert Hekma. Holstege laat ons zien wat er gebeurt in het menselijk brein tijdens seksuele opwinding en orgasmen. Beide dagen worden afgesloten met een paneldiscussie met alle sprekers en een borrel.

De kosten van het congres zijn:
Per dag:
VSPA leden ¤ 8,-
Andere studenten ¤ 10,-
Niet studenten ¤18,-

Voor beide dagen:
VSPA leden ¤ 15,-
Andere studenten ¤ 18,-
Niet studenten ¤ 32,-

Kaarten worden verkocht via de website www.vspa.nl/conference, en bij de VSPA, Roetersstraat 15, kamer A.105. Op de dagen zelf kunnen ook kaarten aan de deur worden gekocht.

Voor meer informatie: www.vspa.nl/conference. Hierop staat het volledige programma, achtergrondinformatie over de sprekers en meer informatie over de lezingen.





Vereniging van Studenten in de Psychologie te Amsterdam