Amerikaanse Twitter-rage krijgt Nederlandse navolging: Numpa.nl


Micro-bloggen met tekst en foto's via web en sms

BAARN, 20070606 -- Al maanden is de Amerikaanse `web-community' in de ban van Twitter, een site waarop mensen via ultra-korte berichten met elkaar communiceren. Met Numpa (www.numpa.nl) heeft Nederland een eigen Twitter-versie, maar dan uitgebreid met de mogelijkheid foto's te plaatsen. Bovendien kan de Numpa-deelnemer ook boodschappen via SMS plaatsen. En in een ijltempo worden nu nieuwe functionaliteiten toegevoegd, waaronder rss-feeds en widgets; mini-programmaatjes die de Numpa-functie ook elders toegankelijk en aanpasbaar maken. Het gebruik van Numpa is volledig kosteloos, m.u.v. de kostprijs van eventueel gezonden sms-berichten.

Het aardige van Numpa is dat gebruikers zowel kunnen `meepraten' met alle andere gebruikers, als enkel met hun eigen `vrienden'. Deze laatste functie maakt Numpa ook zeer geschikt voor zgn. closed user groups, groepen gebruikers die elkaar op de hoogte willen houden over de voortgang van een gemeenschappelijk project.

Numpa is ontwikkeld door het Baarnse internetbedrijf YellowMind , dat eerder o.a. vacaturesite MegaJobs en datingsite ItClicks bouwde.

Over YellowMind

YellowMind (www.yellowmind.nl) werd opgericht in 2000 als voortzetting van de internetactiviteiten van twee reclamebureaus. De groep mensen achter YellowMind was in 1996 verantwoordelijk voor de bouw van Nederlands eerste vacaturesite JobNews, dat in 2000 werd overgenomen door Wolters Kluwer. Het twintigtal mensen in Baarn wijdt zich sindsdien aan de bouw van complexe websites en internetapplicaties voor derden, naast het nemen van initiatieven als de bouw van vacaturesite MegaJobs, datingsite ItClicks en micro-blogsite Numpa.