Www.techniekinjeklas.nl de lucht in


UTRECHT, 20070606 -- De nieuwe website www.techniekinjeklas.nl is vandaag, woensdag 6 juni, online gegaan. Met een symbolische druk op de knop heeft Jeroen Gommers, programmaregisseur PO-VO van het Platform Bèta Techniek, de site gelanceerd. www.techniekinjeklas.nl biedt praktische ondersteuning aan leerkrachten basisonderwijs die met techniek in hun klas willen starten.

Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd hun technische vaardigheden te laten ontdekken en ontwikkelen. Kinderen vinden het heerlijk om technieklessen te krijgen. Talenten die anders misschien onbenut blijven, krijgen bij techniek een kans. De nieuwe site www.techniekinjeklas.nl is een prima hulpmiddel voor leerkrachten om hun technieklessen voor te bereiden en te begeleiden.

www.techniekinjeklas.nl geeft leerkrachten en leerkrachten in opleiding heldere instructies, nuttige tips en biedt toegankelijke en eenvoudige techniekopdrachten. Daarmee kunnen leerkrachten hun leerlingen van groep 1 t/m 8 op een speelse manier kennis laten maken met uitdagende techniek. De gratis downloadbare werkbladen kunnen bovendien naar eigen inzicht voor eigen gebruik aangepast worden. Tot slot geeft de site op een presenteerblaadje hoe je zelf - low-budget - leuke ontdekdozen voor leerlingen samenstelt, die aansluiten bij de Kerndoelen en Domeinbeschrijving Techniek van het basisonderwijs. Ga snel kijken op www.techniekinjeklas.nl!

Jeroen Gommers, bij het Platform Bèta Techniek verantwoordelijk voor Verbreding Techniek Basisonderwijs, verrichtte op 6 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst ten kantore van Technika 10 Nederland in Utrecht de lanceringshandeling voor www.techniekinjeklas.nl.

www.techniekinjeklas.nl werd ontwikkeld door Technika 10 Nederland en is mede mogelijk gemaakt door OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf.

Technika 10 Nederland, OTIB en Programma VTB hopen dat leerkrachten en leerkrachten in opleiding veel profijt zullen hebben van www.techniekinjeklas.nl.





Technika 10 Nederland