Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Unieke dag over Duurzaam Ondernemen in Nieuwegein
Grootste nationale MVO evenement ooit!

Op 6 juni 2007 organiseert MVO Nederland een unieke dag over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, `Het Nieuwe Ondernemen-MVO in bedrijf'.

Uniek omdat die dag circa 1000 ondernemers en beleidsfunctionarissen bij elkaar komen op het grootste nationale MVO evenement ooit. MVO Nederland biedt een scala aan activiteiten waar elke bezoeker een eigen maatwerkprogramma uit kan samenstellen.

Rode draad in deze activiteiten is "aan de slag met MVO". Tientallen ondernemers en adviseurs zullen de bezoekers helpen bij het beantwoorden van concrete MVO vragen, zoals: Hoe kan ik duurzaam inkopen? Hoe verwerk ik MVO in de kernactiviteiten van mijn bedrijf? Hoe kan ik klimaatneutraal produceren? Hoe kan ik met MVO winst maken? Wat kan ik van de overheid verwachten? En van de banken en de accountants? Hoe betrek ik mijn medewerkers hierbij?

Op de Boulevard van Het Nieuwe Ondernemen vindt men tastbare voorbeelden van circa 60 voorbeeldbedrijven.

In de zogenaamde "Inhoudskamers" verzorgen topsprekers lezingen en debatten. Minister van VROM, mevrouw Jacqueline Cramer geeft na de eerste 100 dagen van het kabinet Balkende IV een reactie op het MVO beleid van de nieuwe regering. Michael Braungart, de bekende Duitse chemicus, zal op zeer verfrissende, humorvolle en innovatieve wijze het concept 'Afval is voedsel' verder uitdiepen.

Er zijn tientallen coaches beschikbaar om hun kennis en expertise te delen. Daarnaast is het mogelijk om te speeddaten met topondernemers en experts uit het MVO werkveld. Een masterclass voor branches maakt deel uit van het gevarieerde programma. Ook wordt `MVO voor Dummies', een cursus voor wie de klok heeft horen luiden, maar..., op 6 juni gegeven.

Aanmelden en het samenstellen van een persoonlijk programma voor deze unieke dag kan via de website: www.Het-Nieuwe-Ondernemen.nl .
`Het Nieuwe Ondernemen - MVO in bedrijf' vindt plaats op 6 juni in Nieuwegein's Business Center.

Evenement Het Nieuwe Ondernemen 6 juni 2007 Nieuwegeins Business Center

In 2006 werd `Het Nieuwe Ondernemen`onderscheiden met de EVA-Award, de onderscheiding voor het beste `business to business event' van 2005.

MVO Nederland is een kennis- en netwerkorganisatie die het bedrijfsleven stimuleert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. MVO Nederland brengt bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheid, onderwijs en onderzoek bij elkaar om gezamenlijk te werken aan effectieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Het midden- en kleinbedrijf (mkb) vormt het speerpunt in deze activiteiten. Steeds meer bedrijven integreren maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun bedrijfsvoering. Volgens MVO Nederland is MVO dan ook de nieuwe standaard voor het ondernemen in de 21e eeuw.

Utrecht, 23 april 2007