Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Utrecht, 11 mei 2007

Vooraankondiging LimesQuaestio en Limesgids

De LimesQuaestio is een spel dat vanaf 6 juni langs de Nederlandse Limes gespeeld kan worden. Op 6 plekken in Nederland liggen stenen die vragen ter plekke raadsels op te lossen. De oplossingen zijn op de speciale spelwebsite in te vullen en geven in ruil verhalen over de locatie waar de speler geweest is. Programmabureau de LIMES presenteert naast dit spel en de website ook de publicatie Op zoek naar de Limes. Deze Limesgids is een handzaam boekje met veel achtergrondinformatie en toeristische tips voor iedereen die de Limes beter wil leren kennen.

De LimesQuaestio

De Limes is de grens van het voormalige Romeinse Rijk en het grootste archeologische monument van ons land. De Limes vormde het decor van vele spannende persoonlijke geschiedenissen, heldhaftige én laffe daden, verraad en trouw. Dit alles liet sporen na die nu nog te vinden zijn. Een naam op een steen, een kras in een pot, een spoor in het landschap... ze verraden stuk voor stuk wie hier ooit liep, liefhad of stierf. Al deze sporen spelen een rol in de LimesQuaestio: de zoektocht naar verhalen rond de Limes. In de bijgevoegde brochure is meer informatie te vinden over hoe en waar het spel te spelen is

De Limesgids Op zoek naar de Limes

In 2006 bracht het programmabureau de LIMES de Nationale Limeskaart uit. Deze kaart was gratis bij diverse VVV's , musea en de website www.limes.nl te verkrijgen en werd bijzonder enthousiast ontvangen. Dit jaar presenteert programmabureau de LIMES de Limesgids Op zoek naar de Limes. Een recensie-exemplaar is vanaf 21 mei op te vragen via info@limes.nl.

Aftrap LimesQuaestio op woensdag 6 juni in Nijmegen

De start van de LimesQuaestio zal op bijzondere wijze en in de spannende sfeer van het spel gaan plaatsvinden. Graag zien wij u op woensdag 6 juni om 12:00 uur in Museum het Valkhof aan de Kelfkensbos 59 in Nijmegen. Samen met mevrouw Marijke Brouwer, directeur van Museum het Valkhof, en de heer Paul Depla, loco-burgemeester van Nijmegen, zullen wij u welkom heten en samen op zoek gaan naar de Limes.

PERSBERICHT - deel 2- Utrecht, 10 mei 2007

In de week voor de aftrap zal meer informatie te vinden zijn op de dan vernieuwde website www.limes.nl en de nieuwe spelwebsite www.limesquaestio.nl.

De LimesQuaestio en de Limesgids Op zoek naar de Limes zijn ontwikkeld door het Programmabureau de LIMES, een initiatief van de Romeinse Limes Alliantie. De huidige partners van deze alliantie zijn: het Rijk (ministerie van OC&W), de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland, Stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeenten Utrecht, Woerden en Nijmegen.

Meegestuurd: brochure LimesQuaestio
(opvragen bij afzender)
Programmabureau de LIMES
(030) 231 75 76
info@limes.nl

Medewerkers:
Judith Nijland, projectcoördinator
Katja Hoiting, programmamanager
Marcel Carpay, directeur


---- --