Digitale Gemeente Houten

Help! Mijn kind opvoeden in Houten

vrijdag 25 mei 2007 - Bron: PVDA Houten

Informatie- en discussieavond over opgroei- en opvoedingsondersteuning in Houten op woensdag 6 juni 2007, 20.00 uur in de Grote Geer.

De lokale samenleving in Houten is door de VINEX-locatie en toe- en doorstroom van Houtenaren veranderd. Wat betekent dat voor de Houtense jongeren? Kinderen en jongeren die uit de boot dreigen te vallen? Achterstanden in leren en ontwikkeling? Zaken waar weliswaar aandacht voor is vanuit de lokale maatschappij maar waar bestaande structuren zich zullen aanpassen om te kunnen voldoen aan de ontstane vraag. Onderzoek laat zien dat op het vlak van opgroeien en opvoeden er veel mensen met vragen de juiste instanties niet weten te vinden. Met het risico dat de antwoorden niet of te laat worden gevonden. Vraag is of we in Houten daar lokaal werk van kunnen en moeten maken? Moeten we naar andere vormen van zorg- en dienstverlening toe? Hoe kunnen bestaande hulpverleners inspelen op de nieuwe ontwikkelingen?

De Pvda Houten organiseert een informatie- en discussieavond over dit onderwerp. De avond biedt ouders van kinderen in Houten de mogelijkheid om zicht te krijgen op en zich uit te spreken over het aanbod van hulp bij het opvoeden en opgroeien. Aanbieders van hulp zullen aanwezig zijn en een bijdrage leveren aan een debat. Het debat heeft tot doel om te horen van de verschillende hulpverleners hoe zij kunnen bijdragen aan het helpen opvoeden van uw kinderen. Daarnaast bent u in de gelegenheid om de problemen aan te kaarten die u ondervindt bij het vinden van de juiste hulp. De avond heeft tot doel om zicht te krijgen op het palet aan ondersteuning, eventuele hiaten op te sporen en om de drempel voor het verkrijgen van hulp zo laag mogelijk te maken. De bevindingen tijdens de avond kunnen leiden tot concrete aanbevelingen aan de gemeente Houten en hulpverleners.

Voor de avond zijn vertegenwoordigers uitgenodigd van de gemeente Houten, VITRAS, GGD en overige bij de jeugdzorg betrokken (lokale) partijen. De discussie wordt geleid door Jocko Rensen (PvdA fractie Houten) en het gemeentebestuur wordt vertegenwoordigd door Nicole Teeuwen, wethouder Jeugd & Jongerenbeleid.
Om 19.45 uur staat de koffie klaar in de Grote Geer, Snoeksloot 62, Houten. Het programma begint om 20.00 uur met korte inleidingen waarna het debat volgt. De avond eindigt om 22.00 uur.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).