Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Parkrand - Excursie in architectonisch hoogstandje

Amsterdam is een architectonisch hoogstandje rijker. Donderdag 28 juni a.s. wordt het opvallende Parkrandgebouw aan de Colijnstraat in Amsterdam Geuzenveld feestelijk opgeleverd. Parkrand is een 'niet te missen' gebouw: door zijn bijzondere maatvoering, maar vooral door de opvallende architectuur van Architectenbureau MVRDV uit Rotterdam.

In opdracht van Woningcorporatie Het Oosten heeft Kristal projectontwikkeling het gebouw ontwikkeld en gerealiseerd. Voordat Parkrand officieel wordt opgeleverd, geven we u de gelegenheid om voor de feestelijke oplevering dit architectonische hoogstandje te komen bezichtigen. We nodigen daarom uw redactie graag uit om op woensdag 6 juni a.s. deel te nemen aan een persexcursie in het gebouw.

Het Oosten en haar projectontwikkelaar Kristal hebben een bewuste keuze gemaakt om dit kwaliteitsrijke en opvallende gebouw in Amsterdam Geuzenveld neer te zetten. Het gebouw geeft een extra impuls aan de transformatie die het stadsdeel de laatste jaren doormaakt van een woongebied met een matige uitstraling tot een aantrekkelijke woonlocatie.

MVRDV heeft zowel binnen de Nederlandse grenzen als daarbuiten de nodige faam verworven. Eerder ontwierp het bureau in Osdorp het gebouw Oklahoma, een woon-zorgcomplex met opvallende grote balkons en de Silodam. MVRDV ontwierp ook het opvallende Holland Huis op de expo van 2000 in Hannover. Parkrand past moeiteloos in deze rij: het gebouw heeft vijf woontorens die door een 'dak' van twee woonlagen met elkaar zijn verbonden. Daardoor lijkt het alsof er grote gaten in het gebouw zitten. Die opzet biedt bijna alle woningen de mogelijkheid tot zicht op het Eendrachtspark.

De excursie start woensdag 6 juni om exact 10.30 uur in de bouwkeet aan de rechterzijde van het gebouw. Hierbij is onder andere ook Jacob van Rijs, architect van MVRDV, aanwezig om u te woord te staan. U kunt zich voor deelname aan de excursie aanmelden bij Rozemarijn Vollebregt van de afdeling communicatie van Kristal, telefoonnummer 06 26804580 of per email r.vollebregt@kristal.org. Tijdens de rondleiding is er gelegenheid tot het maken van film- en foto-opnamen vanaf de bovenste verdiepingen.