Gemeente Leeuwarden

Rekenkamer presenteert onderzoek naar grondbeleid

De lokale rekenkamer van Leeuwarden presenteert op woensdag 6 juni om 9.00 uur haar onderzoek naar het gemeentelijk grondbeleid. Voorzitter Mr. E.C. Lekkerkerker van de Rekenkamer zal de conclusies van het onderzoek toelichten. U bent van harte uitgenodigd om bij de presentatie in het Stadhuis (Hofplein 38, Leeuwarden) aanwezig te zijn.

De gemeenteraad van Leeuwarden heeft naar aanleiding van problemen rond de grondexploitatie van Zuiderburen de rekenkamer verzocht onderzoek te doen naar het grondbeleid. Hoofdvraag van dit onderzoek is of de raad het grondbeleid goed geregeld heeft in heldere, controleerbare kaders. Aan de hand van de casus De Zuidlanden wordt nagegaan of de raad voldoende geïnformeerd wordt over de uitvoering van het grondbeleid.

Het rekenkameronderzoek wordt u op dinsdag 5 juni aan het eind van de middag toegestuurd, onder embargo tot 6 juni 9.00 uur.


----------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de lokale rekenkamer, mw. drs. T. Huisink, telefoon 058 - 233 8662 of met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, telefoon 058 - 233 4002.

Dit persbericht is vandaag eerder verstuurd met een foutieve vermelding van het embargo. Het embargo geldt tot 6 juni 9.00 uur.