Imtech NV

Published: 07:30 06.06.2007 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: opnieuw versterking positie in Luxemburg

Overname Luxemburgse en Noord-Franse activiteiten van Hoffmann

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het alle aandelen overneemt van de technische dienstverlener Hoffmann S.A.. Met 20 medewerkers realiseerde Hoffmann in 2006 een omzet van circa 2 miljoen euro. De overname zal direct een bijdrage aan de winst per aandeel opleveren.

Imtech, dat in Luxemburg opereert onder de naam Paul Wagner et Fils (waarin Imtech een 60% belang heeft), is in dit land een grote multidisciplinaire technische dienstverlener. Met circa 350 medewerkers worden jaarlijkse opbrengsten van ruim 32 miljoen euro gerealiseerd. Imtech is één van de sterke spelers in de groeiende markt van utiliteit en bestrijkt zowel het nieuwbouwsegment als activiteiten op het gebied van services, maintenance, security en energiemanagement. Met de overname wordt de groeistrategie van Imtech in Luxemburg nader ingevuld. Tegelijkertijd wordt een sterke positie verkregen in en rond de groeiende Euroregio Thionville, die het grensgebied van Luxemburg en Noord-Frankrijk beslaat en onderdeel is van de SaarLorLux regio (Saarland, Lotharingen, Luxemburg).

Hoffmann is een sterke regionale technische dienstverlener in de regio Thionville actief in elektrotechniek en security met zowel activiteiten op het gebied van nieuwbouw, onderhoud en beheer. Hoffmann beschikt over een sterke positie in de gebouwenmarkt met een belangrijke kring aan vaste opdrachtgevers.

In het recente verleden heeft Imtech haar positie in Luxemburg stap voor stap uitgebreid, zowel autonoom als door middel van acquisities. Eind 2005 werden de maintenance-activiteiten van ABB Luxemburg overgenomen en recent, in januari 2007, werden de maintenance-, security- en energiemanagementcontracten van Cegelec Luxemburg overgenomen.

Dr. Ir. R.J.A. (René) van der Bruggen, Voorzitter Raad van Bestuur Imtech: 'Met deze kleinere overname versterken we opnieuw onze Luxemburgse activiteiten. Imtech en Hoffmann vullen elkaar prima aan. Imtech verkrijgt eveneens een positie in de snelgroeiende SaarLorLux regio.'

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.eu
www.imtech.eu

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met ruim 17.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van 3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Oost-Europa, Spanje en de UK en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 12.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefbare samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, mobiliteit, veiligheid en het milieu. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index.

pdf-versie persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.nl