Gemeente Stadskanaal

Inzameling kleding

In de weken van maandag 11 en 18 juni zamelt Werkstad BV kleding in. Vanaf 8.30 uur kunt u de kleding in zakken en goed zichtbaar aan de weg zetten.

De routes zijn als volgt:

* Maandag 11 juni: Stadskanaal Noord, Waterland, Stadskanaal Centrum, Parkwijk, Industrieterrein Dideldom en Bedrijvenpark Stadskanaal

* Dinsdag 12 juni: Stadskanaal Maarstee, Maarswold, De Hagen, Maarsveld, De Borgen, Vogelwijk

* Woensdag 13 juni: Musselkanaal, Ceresdorp
* Maandag 18 juni: Alteveer, Onstwedde, Smeerling
* Dinsdag 19 juni: Mussel, Kopstukken, Vledderhuizen

De volledige routes in alfabetische volgorde kunt u vinden onder Wonen & Leven bij textielroutes (Afval en inzameling).

Jaarrekening en jaarverslag 2006

De gemeenteraad van Stadskanaal buigt zich in de vergadering van 25 juni aanstaande over de jaarrekening en het jaarverslag over 2006. Deze documenten geven een overzicht van wat er vorig jaar (voornamelijk op financieel terrein) is gebeurd.

De stukken zijn openbaar en dus voor iedereen verkrijgbaar. Ze liggen vanaf 11 t/m 22 juni 2007 ter inzage in het Publieksbureau van het gemeentehuis. Een exemplaar (kopie) van de jaarrekening en het jaarverslag kosten EUR 24,45 euro aan leges.

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 11 juni 2007. De vergadering begint om 19.00 uur in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Op de agenda staat:
Opiniërend:

* Verlichting gemeentehuis

* Besluitvormend met debat:

* Voorjaarsnota 2007

* Besluitvorming zonder debat:

* Herziene welstandsnota 2007 *

* Functiewijziging wegen naar aanleiding van evaluatie 30 km-gebieden *

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Inspreken
Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij agendapunten met een
*. U kunt dit melden bij de griffier tot één uur voor aanvang van de vergadering. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisa-tie in het geding zijn.

Commissievergadering Wmo

De geplande commissievergadering Wmo op dinsdag 12 juni vervalt. De volgende vergadering is op 11 september 2007.

Vergadering commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 12 juni 2007. De vergadering begint om 19.50 uur.

Op de agenda staat:

* Bezwaarschrift van de heer B. Becker, ingediend namens het bestuur van VvE Wes-termarke tegen het verlenen van een bouwvergunning aan de heer L.R. Wolters van Univé Noord Oost Vastgoed voor de legalisatie van VRV-units.

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in de hal van het gemeentehuis.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 25 tot en met 30 mei 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.
Stadskanaal

* Dalweg 12, voor het verbouwen van een schuur voor kleinschalige kinderopvang, d.d. 29 mei,

* H.J. Kniggekade 62, voor het bouwen van een garage, d.d. 30 mei,
* Oranjestraat naast nr. 35, voor het slopen van garageboxen, d.d. 29 mei.

Musselkanaal

* Sluisstraat 147, voor het wijzigen van de voorgevel, d.d. 29 mei,
* Hibiscusstraat 1, het verzoek tot legalisatie van het tijdelijk plaatsen van een unit, d.d. 25 mei,

* Aweg 15, voor het verplaatsen en verbouwen van de garage, d.d. 30 mei.

Mussel

* Veldwachterslaan 4, het verzoek tot legalisatie van het plaatsen van een reclamebord, d.d. 30 mei.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Voor nadere informatie over deze bouwplannen of verleende vergunningen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

Ontwerp-bestemmingsplannen `Musselkanaal' en `Stadskanaal-Noord'

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat vanaf 7 juni 2007 gedurende zes weken de ontwerp-bestemmingsplannen `Musselkanaal' en `Stadskanaal-Noord' bij het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stads-kanaal ter inzage liggen (op donderdagavond tot 20.00 uur). Het plan voor Mussel-kanaal ligt eveneens ter inzage in De Konditorei bij de Heggerank in Musselkanaal. Het plan voor Stadskanaal-Noord in buurthuis `Het Lange End' aan de Scheepswerfstraat 5. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op de website www.stadskanaal.nl, onder wonen en leven, Plannen en projecten, bestemmingsplannen.

Het plangebied van bestemmingsplan `Musselkanaal' wordt globaal begrensd, aan de noordkant door de Tolhoeksweg, aan de westkant door de gemeentegrens met Borger-Odoorn, aan de oostkant door het 2e Boerendiep, de Telefoonweg en de Horsten en aan de zuidkant door de gemeentegrens met Vlagtwedde.
Het plangebied van bestemmingsplan `Stadskanaal-Noord' omvat globaal het gebied ten noorden van de Drouwenerkade en de Onstwedderweg tot en met de Unikenstraat, die grenst aan de gemeente Veendam, inclusief het uitbreidingsplan Waterland en wordt aan de westkant begrensd door de gemeentegrens met Aa en Hunze. Met de ontwerp-bestemmingsplannen wordt onder meer beoogd de planologisch juridische regeling voor het gebied te actualiseren en gedeeltelijk te herzien.

Gedurende de termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent beide ontwerp-bestemmingsplannen `Musselkanaal' en `Stadskanaal-Noord' indienen bij de gemeenteraad van Stadskanaal, postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Dit kan ook per e-mail: gemeente@stadskanaal.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het publieksbureau, T (0599) 631 436.

Uitwegvergunningen

Op 23 mei 2007 is de volgende uitwegvergunning verleend

Stadskanaal

* Aziëlaan ong., d.d. 23 mei.

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend. Als u nog vragen heeft over deze vergunning kunt u contact opnemen met onze me-dewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 29 mei 2007 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Essenhage 38: 1 boom,

* Spoorstraat 15: 2 bomen,

* Acaciahage 9 : 1 boom,

* Acaciahage 13: 1 boom,

* Acaciahage 7 : 1 boom,

* Hoofdkade 30: 2 bomen,

* Elzenhage 19 : 1 boom,

* Borgenweg 7 : 2 bomen.

Musselkanaal

* Nabij Paulus Potterlaan 20: 1 boom,

* Marktstraat 45: 15 bomen.

Alteveer

* Beumeesweg 2A: 45 bomen,

* Berkenstraat 26: 1 boom,

* Berkenstraat 40: 1 boom.

Mussel

* Musselweg 96: 8 bomen.

Op 5 juni 2007 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Zwaluwhof 33: 2 bomen,

* Merelhof 7: 2 bomen,

* Mezenhof 5: 1 boom,

* Elzenhage 17: 1 boom,

* Cederhage 45: 1 boom,

* Valkenhorst 25 - 37 : diverse bomen.

Musselkanaal

* Havenkade 11: 9 bomen,

* Hazelaarstraat: 8 bomen,

* Jasmijnstraat 2: 1 boom,

* Jasmijnstraat 8: 1 boom.

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen voor:
* Hoogeveen- Lukens, ter hoogte van de Waterlandlaan 5 in Stadskanaal.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wijziging grenzen bebouwde kom

De grenzen van de bebouwde kom gaan veranderen. Het gaat om de grenzen bij de woonwijk Waterland, het bedrijvenpark Stadskanaal en de woonomgeving Poort-manswijk/'t Streekje. Dit is besloten in de gemeenteraadsvergadering van 21 mei en wordt door burgemeester en wethouders bekend gemaakt. Het betreft hier de begrenzing in de zin van de Wegenverkeerswet 1994. De wijzigingen hebben betrekking op de woonwijk Waterland, het bedrijvenpark Stadskanaal en de woonomgeving Poortmanswijk/'t Streekje.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken bezwaar aantekenen deze beslissing. De stukken liggen ter inzage in het publieksbureau. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 140, 9500 AC in Stadskanaal. Daarnaast kan, ingeval van onverwijlde spoed, de president van de rechtbank Groningen worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen; daaraan zijn griffierechten verbonden.

Aziëlaan Stadskanaal: tijdelijk een eenrichtingsweg

In verband met de werkzaamheden aan de Aziëlaan van 12 juni tot 20 juli, is de straat gestremd vanaf de Maarsbroek tot aan de knik in de Esperantolaan. De weg blijft aan een zijde begaanbaar en het verkeer wordt verder door middel van borden omgeleid. Wanneer de stremming voorbij is hangt af van de voortgang van de werkzaamheden. eer informatie: team VRO, de heer Bob Badoux, T (0599) 631 564.


* 06 juni 2007