Gemeente Amsterdam



Nieuws uit B&W

Besluiten van het College van Burgemeester en Wethouders Voorstellen aan de gemeenteraad Data en agenda's van raad en raadscommissies

Datum 6 juni 2007
Kenmerk 23

Persberichten

1,7 miljoen voor restauratie van zeven beeldbepalende monumenten
Portugees Israëlitische synagoge krijgt 400.000 en 1 miljoen in de voorjaarsnota

Het college van B&W zet 1,7 miljoen in voor de restauratie van zeven belangrijke monumenten in Amsterdam en de regio. Met behulp van deze bijdrage kan het herstel van deze monumenten worden gefinancierd. Voor de Portugees Israëlitische synagoge is, naast 400.000 uit het Investeringsbudget, incidenteel 1 miljoen extra in de voorjaarsnota gereserveerd.

Tjeerd Herrema, wethouder Monumenten: "Ik vind het belangrijk dat deze monumenten worden opgeknapt, en dat geldt vooral voor de renovatie van de Portugees Israëlitische synagoge. De synagoge is hard aan een opknapbeurt toe, en na de renovatie kunnen we dit nationale topmonument toegankelijker maken voor een breder publiek. Het is dan een van de toeristische highlights in de Oostelijke binnenstad, naast de Hermitage, het Joods Historisch Museum, de Hortus, Artis en het Scheepvaartmuseum."

Het gaat om de volgende monumenten, waarvoor geld beschikbaar is gesteld in het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing 2007. Het bedrag is beschikbaar gesteld door de gemeenteraad, de verdeling wordt door het college gemaakt. · de Portugees Israëlitische synagoge ( 400.000). · de schoorsteen van het voormalige badhuis in de Nieuwe Uilenburgerstraat ( 23.691).
· een complex van monumentale woonhuizen aan de Oude Waal ( 350.340). · de kerkzaal van de Hervormde kerk van Ransdorp ( 462.060). · de molen aan het Zwarte pad in Osdorp ( 184.277). · de voormalige ingenieursvilla op het Westergasfabriekterrein die verbouwd wordt en onderdeel gaat uitmaken van het stadsdeelkantoor van het stadsdeel Westerpark ( 247.565).

Voor de restauratie van de synagoge zijn enkele jaren geleden rijksmiddelen gereserveerd. Die zijn echter niet voldoende om de restauratie, inclusief de fundering, te kunnen financieren. Op dit moment wordt in samenwerking met het Rijk en het Nationaal Restauratiefonds gewerkt aan een financieringsconstructie om de beoogde restauratie in 2008 van start te kunnen laten gaan. Stefan Rutte 552 3409

Nieuws uit B&W van de gemeente Amsterdam zijn ook te vinden onder: http://www.amsterdam.nl/archief Een RSS-feed is beschikbaar op het adres: http://www.amsterdam.nl/xml/latestnews.xml

6 juni 2007 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 23 Bestuursdienst
Pagina 2 van 8

Ravel Zuidas: grootstedelijk wonen aan de parkrand

Het college van B&W heeft ingestemd met het projectbesluit voor het Zuidasdeelgebied Ravel. In Ravel zal de eerste substantiële hoeveelheid winkels en leisure worden ontwikkeld. Het gebied krijgt een levendig, grootstedelijk karakter met vooral woningen en onderwijs langs de parkrand, kantoren met levendige eerste verdiepingen langs de Beethovenstraat en winkels in een middenstraat. In Ravel zal ongeveer 230.000 m² worden ontwikkeld, waarvan 110.000 m² wonen, 80.000 m² kantoor en ongeveer 40.000 m² aan winkels en commerciële en niet- commerciële voorzieningen.

Ravel ligt ten zuidoosten van het centrumgebied van Zuidas. Het plangebied wordt begrensd door de Beethovenstraat in het westen, het huidige talud van de A10 zuid in het noorden, het deelgebied Vivaldi met het Parkgebouw in het oosten en de De Boelelaan in het zuiden.

De ongeveer 880 woningen zullen voornamelijk gebouwd worden aan de parkrand en aan de straat in het midden van het gebied. Van deze 880 woningen worden er ongeveer 200 in het middensegment gerealiseerd. Ook is het de bedoeling om in Ravel 30% goedkope woningen te bouwen. Hiervan zullen 264 woningen gereserveerd worden voor bijvoorbeeld studentenwoningen.

De kantoren zijn voornamelijk langs de Beethovenstraat gepland. De voorzieningen en winkels komen in de onderste twee verdiepingen van de gebouwen aan de Beethovenstraat en in een middenstraat en de straten die hier dwars op staan. Gedacht wordt aan hoogwaardige winkels in het topsegment. Een visie op de positionering van de winkels in Zuidas wordt dit jaar uitgewerkt na afronding van studies van gemeente en private partijen. De resultaten worden meegenomen in een later uit te brengen uitvoeringsbesluit.

Ravel moet een gebied worden met een open karakter en veel groen tussen de gebouwen. Er zal zo gebouwd worden dat er vanaf de meeste plaatsen uitzicht is op het park.

De bouw van Ravel zal op zijn vroegst in 2010 starten. Marjolijn van Goethem 552 3246

Parkpolis voor groep daklozen in Amsterdam (al eerder op 5 juni gepubliceerd)

Amsterdam start een pilot van een jaar waarbij zij zorgverzekeringen aanbiedt aan 100 onverzekerde dak- en thuislozen. Het gaat hierbij om een kleine groep zware zorgmijders, die zich volledig onttrekt aan hulpverlening terwijl zij dit wel nodig hebben. Om zorg te kunnen verlenen moet een ziektekostenverzekering zijn afgesloten. Dit is overigens verplicht voor alle Nederlanders. Met deze maatregel, de Parkpolis, wil de gemeente deze mensen in beeld krijgen zodat de juiste zorg geboden kan worden. Een vervolgstap is dat deze mensen na een half jaar zelf of met behulp van inkomensbeheer in staat zijn ook hun financiën te regelen. De Parkpolis wordt dan omgezet in een reguliere collectieve polis.

Iedere Nederlander is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wie dat niet doet, kan een boete krijgen. Elke maand dat iemand niet verzekerd is, loopt de boete op. Dit leidt bij onverzekerde dak- en thuislozen vaak tot extra financiële problemen. Daarnaast

6 juni 2007 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 23 Bestuursdienst
Pagina 3 van 8

zijn onverzekerde daklozen een kostenpost voor zorginstellingen. Zij zijn namelijk verplicht zorg te leveren, maar moeten de kosten daarvan op de onverzekerden zien te verhalen.

De gemeente Amsterdam zal per verzekerde een premie van 108,85 per maand betalen voor een collectieve basisverzekering bij Agis met een uitgebreide aanvullende verzekering. Deelnemers aan de Parkpolis zullen aangemeld worden door onder meer instellingen voor maatschappelijke opvang, geestelijke gezondheidszorg en de GGD.

Amsterdam telt ongeveer 2600 dak- en thuislozen. De meesten van hen maken gebruik van de collectieve polis bij Agis Zorgverzekeringen die DWI aanbiedt aan alle Amsterdammers met een minimuminkomen. Er is ook een groep daklozen die geen gebruik maakt van nachtopvang, geen daklozenuitkering aanvraagt en slaapt in zelfgemaakte onderkomens of op banken in het park. Deze onverzekerde daklozen krijgen nu een Parkpolis aangeboden.

De Parkpolis is onderdeel van het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang om alle dak- en thuislozen zorg en onderdak te bieden. Mensen die dakloos zijn of dat dreigen te worden, krijgen een individueel traject op de gebieden wonen, zorg, inkomen en dagbesteding. Onderdeel van het plan van aanpak is de verplichting voor steden om een collectieve verzekering af te sluiten. Meriam Juthan 552 2619

Voorjaarsnota 2007: Meer toezicht op straat tegen overlast (al eerder op 4 juni gepubliceerd)

Amsterdam wil volgend jaar 2 miljoen extra investeren in de aanpak van overlast. In het stadsdeel Slotervaart is er nu extra toezicht op straat door de zogenaamde Vliegende Brigades. Jongeren worden door deze brigades aangesproken op hun gedrag. Als dat nodig is gaan ze ook bij de ouders langs om die aan te spreken op het gedrag van hun kinderen. Met dit geld komt er meer toezicht op straat en wordt overlast de kop ingedrukt. Dit blijkt uit de Voorjaarsnota 2007 die het college van B&W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Voorjaarsnota
De voorjaarsnota is belangrijk voor de voorbereiding van de begroting. In de voorjaarsnota doet het college een voorstel aan de gemeenteraad over wat de hoofdlijnen van de begroting 2008 zouden moeten zijn. De uiteindelijke beslissing van de gemeenteraad zal als richtsnoer dienen voor het college bij de voorbereiding van de begroting 2008. Op dit moment is er 24,1 miljoen structureel en 128 miljoen incidenteel extra beschikbaar voor 2008. De meeste voorstellen hangen samen met de collegeprioriteiten: het bestrijden van armoede, het bieden van kansen aan kinderen, en investeren in veiligheid, luchtkwaliteit, groen, milieu en de economie. Belangrijke voorstellen uit de voorjaarsnota zijn onder meer:

Kinderen Eerst
Voor de uitvoering van de plannen om achterstanden bij kinderen vroegtijdig te voorkomen is structureel 2 miljoen beschikbaar en is 8 miljoen incidenteel opgenomen. Hoe de gelden precies worden ingezet komt aan de orde in een verdelingsvoorstel bij de begrotingbehandeling later dit jaar.

Armoede
Om eerdere rijksbezuinigingen te compenseren, wordt ook volgend jaar 14 miljoen uitgetrokken voor armoedemiddelen. Amsterdam heeft de doelgroep voor gemeentelijke

6 juni 2007 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 23 Bestuursdienst
Pagina 4 van 8

armoedevoorzieningen uitgebreid van 105% naar 110% van het wettelijk sociaal minimum. Hierdoor kunnen meer mensen gebruik maken van deze voorzieningen.

Verkeer
Het college stelt 3 miljoen beschikbaar voor een experiment met gratis openbaar vervoer voor ouderen in de daluren, onder de voorwaarde dat er een structurele landelijke bijdrage komt. Er komt 8,5 miljoen beschikbaar voor de vervanging en instandhouding van de hoofdinfrastructuur.

Topstad
Het college wil dat Amsterdam in de top 5 van de Europese steden terechtkomt en stelt hiervoor 10,5 miljoen beschikbaar. Deze ambitie is vertaald naar een economische agenda voor de komende vier jaar: Amsterdam Topstad.

Wonen en Monumenten
Het college trekt 8 miljoen uit voor een sociaaleconomisch programma in Nieuw West, onder de noemer `Koers Nieuw West'. Dit geld komt beschikbaar door de nieuwe rolverdeling tussen corporaties en gemeente in Nieuw West. 1 miljoen wordt gereserveerd voor de renovatie van de Portugees Israëlitische synagoge.

Milieu en Groen
Het college heeft voor 2008 6 miljoen voor groen en 5 miljoen voor luchtkwaliteit opgenomen om de ambities uit het programakkoord waar te maken. Van het bedrag voor groen worden onder andere het Noorderpark en het Bijlmerpark ontwikkeld. Deze stadsparken zullen een belangrijke plaats in de buurt innemen met ruimte voor recreatie en kinderspeelplaatsen. Voor de uitvoering van het Milieubeleidsplan is 1,1 miljoen gereserveerd. In het Milieubeleidsplan staan tal van maatregelen om de uitstoot van CO2 in Amsterdam te verminderen.

Zorg
Structureel wordt er 1 miljoen vrijgemaakt om dak- en thuislozen en verslaafden zorg en onderdak te bieden. Dit geld is voor de huisvestingskosten van drie geïntegreerde voorzieningen waar cliënten met ernstige verslavings- en/of psychische problematiek aanbod krijgen van zorg, werk, wonen, inkomen, dagbesteding en beschermd gebruik. Een bedrag van 0,5 miljoen is structureel gereserveerd voor de exploitatie van een prostitutiegezondheidscentrum. Een deel van deze middelen wordt ook ingezet voor slachtoffers van mensenhandel. Een bedrag van 600.000 wordt ingezet voor de continuering van subsidies voor projecten voor mensen met psychische problemen. Het gaat hier om projecten die voorheen uit de subsidieregeling Zorgvernieuwingsprojecten werden betaald.

Sportstimulering
Het college trekt 1 miljoen structureel en 1 miljoen incidenteel uit voor sportstimulering, want sporten is leuk en gezond en brengt Amsterdammers nader tot elkaar. Het extra geld wordt onder andere ingezet als impuls voor damesvoetbal. Het college wil verder dat meer kinderen kennismaken met sport, zodat die er een gezondere levensstijl op na gaan houden. Belangrijk hierbij is dat overgewicht bij kinderen wordt tegengegaan. De Amsterdamse kinderen worden bereikt via de basis- en middelbare scholen via de programma's Topscore, Jeugdsport in Beweging en Jump-in. Verder worden er extra gelden gebruikt om ervoor te zorgen dat sport een prominente plek krijgt in het aanbod van naschoolse opvang. Een deel van de middelen zal worden gebruikt voor het maken van het Sportplan 2009-2012.

Stedelijk Museum
Het college trekt 2,5 miljoen extra uit voor de nieuwbouw van het Stedelijk Museum. De gemeenteraad ging op 14 maart jl. akkoord met het voorstel over de nieuwbouw. Een

6 juni 2007 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 23 Bestuursdienst
Pagina 5 van 8

groot deel van de kosten wordt opgebracht door het rijk, de provincie en sponsors. Desondanks is het niet mogelijk gebleken om voor de laatste 1,5 miljoen dekking te vinden. Dit bedrag is nu in de voorjaarsnota opgenomen. Daarbij komt nog een bedrag van 1 miljoen dat nodig is om extra huurkosten te dekken. Die ontstaan door het langere verblijf van het museum in het Post CS-gebouw aan de Deccaweg.

Artis
Voor de dierentuin Artis is 5 miljoen gereserveerd. Dit is de gemeentelijke bijdrage voor de kosten van de uitbreiding van Artis. Voor de dierentuin is het van belang dat er een toezegging van de gemeente komt, voordat ze andere sponsors benadert. Artis is met 1,2 miljoen bezoekers de tweede acttractie voor dagtoerisme; alleen de rondvaarboten trekken nog meer bezoekers.

Bespreking in de gemeenteraad
De gemeenteraad bespreekt de Voorjaarsnota 2007 in haar vergadering van 4 juli. De vergadering is via internet te volgen op www.amsterdam.nl/gemeenteraad. Herbert Raat 552 3245

Andere A-besluiten
(genomen op basis van stukken en discussies)

Openbare Orde en Veiligheid
Het college heeft kennisgenomen van de begroting 2008 van de Regionale Brandweer Amsterdam en Omstreken. De begroting dient als input voor de totale begroting van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland die op 1 januari 2008 van kracht zal zijn. Er is geen verhoging van de bijdrage ten opzichte van die van 2007. Het is voor de begroting 2008 niet mogelijk om een exacte inschatting te maken van de financiële gevolgen van de ontvlechting van de Haarlemmermeer door het feit dat dit vertrek (dat eigenlijk op 1 januari 2007 zou zijn) met een jaar is uitgesteld. Het uittreden van de brandweer Haarlemmermeer is een besluit van het kabinet en de financiële consequenties zullen ook voor rekening van het Rijk moeten komen.

Financiën
Het college heeft kennisgenomen van de goedkeuring en vaststelling van het Jaarverslag 2006 NV Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam (VGA). Hierin staat onder andere dat de gemeente een winstuitkering heeft behaald van 6.637.000. De gemeente Amsterdam is enig aandeelhouder en er is door de Raad van Commissarissen voorgesteld om de volledige winst uit te keren als dividend. Het resultaat over 2006 is 2.418.000 hoger dan over 2005. Dit bijzonder goede resultaat is voornamelijk bereikt door het gunstige schadepercentage, de schadelast was in 2006 aanmerkelijk lager dan in de vorige jaren. VGA is een zogenaamde captive verzekeringspositie. Dit is een verzekeraar in eigendom van een niet-verzekeraar.

Het college heeft kennisgenomen van de benoeming van de heer E.G. Bouma als niet- stemgerechtigd (adviserend) lid van de Raad voor de Stadsdeelfinanciën. Deze benoeming gaat per heden in.

Economische Zaken
Het college heeft ingestemd met een bedrag van 100.000, dat wordt beschikbaar gesteld uit het budget van Amsterdam Topstad. In 2004 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen over `stimulering breedbandige diensten'. Hierin werd het college gevraagd om met een plan van aanpak te komen voor het ontwikkelen van breedbandige diensten, binnen de gemeentelijke organisatie zelf en tussen burgers en bedrijven. Over de eerste

6 juni 2007 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 23 Bestuursdienst
Pagina 6 van 8

resultaten van Futureweb is in 2006 aan de gemeenteraad gerapporteerd. Behandeling in de raadscommissie is op 28 juni.

Het college heeft kennisgenomen van de Rapportage uitvoering notitie `Europa; nieuwe aandacht, nieuwe kansen' 2006. Hierin werden drie doelstellingen, die Amsterdam met betrekking tot Europa stelt, vastgelegd en deels herbevestigd. Deze doelstellingen waren: 1. Amsterdam houdt zich aan Europese regels; 2. Amsterdam maakt optimaal gebruik van de subsidiemogelijkheden die Europa biedt; 3. Amsterdam voert een optimale lobby in Brussel voor de voor Amsterdam belangrijke dossiers. In de rapportage wordt inzicht gegeven in de uitvoering van deze actiepunten.

Lucht- en Zeehaven
Het college heeft ingestemd met een herstructureringsplan Stadhaven Minerva en hiervoor zal een bedrag beschikbaar worden gesteld van 25.075.000 (excl. BTW). Dit zal versterkend werken voor het economische profiel met meer werkgelegenheid en een intensievere benutting van het terrein. De bereikbaarheid zal ook verbeterd worden door de doodlopende wegen te vervangen door een ringwegenstructuur en door meer ruimte te geven aan langzaam verkeer en voetgangers. Behandeling in de raadscommissie is op 28 juni en in de gemeenteraad op 4 juli.

Jeugdzaken
Het college heeft kennisgenomen van het bestedingsvoorstel 2007 van Jong Amsterdam - Kinderen Eerst. In Jong Amsterdam zijn afspraken vastgelegd op het gebied van onderwijs, welzijn, jeugdzorg, jeugdhulpverlening, politie en justitie. In het bestedingsvoorstel 2007 is een lijst met voorstellen opgenomen zoals: aan Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam wordt een bedrag beschikbaar gesteld van 1.750.000 voor de implementatie van het programma Triple P (opvoedondersteuning) en voor de Kinderrechtswinkel 115.000. Ook wordt er een bedrag van 450.000 beschikbaar gesteld voor de uitbreiding van het programma Leer je baby kennen. Deze subsidies worden dan verstrekt als incidentele subsidies voor 2007. Behandeling in de raadscommissie is op 21 juni.

Milieu
Het college heeft de beleidsregels Gevelsanering Verkeerslawaai 2007 vastgesteld. Gevelsanering Verkeerslawaai is een gemeentelijke activiteit die voortkomt uit de Wet geluidhinder. Het doel van dit beleid is het aanbrengen van geluidwerende voorzieningen bij gevels van woningen. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van de oude beleidsregels uit 2004. Zo worden de bedragen geactualiseerd. De beleidsregels uit 2004 worden hierbij ingetrokken. Behandeling in de raadscommissie is op 20 juni.

Verkeer, Vervoer en Infrastructuur Het college heeft ingestemd met de verhogingen van de parkeertarieven in de gemeentelijke parkeervoorzieningen. Het gaat om de tarieven in de garages De Kolk (+ 0,20), Markenhoven (+ 0,20), Stadhuis/Muziektheater (+ 0,20) en PTA(+ 0,50). Daarnaast heeft het college ingestemd met een verhoging van het parkeertarief met 0,10 in het centrumgebied Zuidoost, en met een variabel evenemententarief tussen 8 en 20 in het centrumgebied ArenA. Het soort evenement, de loopafstand en de kwaliteit van de parkeerlocatie spelen een belangrijke rol bij de bepaling van het tarief. De tarieven van de dagkaart en de verloren kaart zullen altijd tien keer het uurtarief bedragen. Daarnaast zullen de particuliere abonnementen met 1,1 % (de CPI-index) worden verhoogd. Behandeling in de gemeenteraad is op 27 juni.

Het college heeft kennis genomen van de centraalstedelijke garageverordening uit 1972, die het gebruik van privé parkeerplaatsen regelde. Deze verordening is geldig in alle stadsdelen, behalve in Centrum en Zuidoost. Deze stadsdelen hebben hun eigen verordening. Echter, niet alle stadsdelen maken gebruik van de verordening. Op 3 april jl.

6 juni 2007 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 23 Bestuursdienst
Pagina 7 van 8

heeft het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum besloten dat ze gaat onderzoeken hoe de uitvoering van de verordening verbeterd kan worden. Het onderzoek zal zich vooral concentreren op het schrappen van overbodige bepalingen, en op een andere wijze van omzetting van de oude naar nieuwe vergunningen. De gemeenteraadsfractie van de VVD heeft gevraagd om met voorstellen te komen om de mogelijkheden van de stadsdelen om regels en tarieven te stellen, aan te passen. Het college gaat akkoord met het uitvoeren van een onderzoek naar het nut en de noodzaak van de huidige bevoegdhedenverdeling rond de garageverordening. Ook beantwoordt het college de raadsvragen van de heer R.E. Flos (VVD), die in het Gemeenteblad zullen worden gepubliceerd.

Dienstverlening
Het college heeft kennisgenomen van de voortgangsrapportage over de invoering van het Contactcenter Antwoord, van 1 september tot 31 december 2006. Per 31 december zijn veertien diensten en twee stadsdelen aangesloten bij Antwoord. Per 15 mei zijn dat vijftien diensten en vijf stadsdelen. In september is een klantonderzoek uitgevoerd. Daaruit kwam naar voren dat de bereikbaarheid op het gewenste niveau is, maar dat de beantwoording van de vragen beter kan. De antwoorden op de vragen zijn vaak nog niet volledig. Behandeling in de raadscommissie is op 27 juni.

B-besluiten
(routinematig; geen stukken)

Juridische Zaken
· Bezwaarschrift van mr. J.M. Neefe, namens BV exploitatiemaatschappij Carré, gericht tegen de verlening van afbouwsubsidie voor een bedrag van 300.000. · Bezwaarschrift van een gewezen ambtenaar bij de Sociale Dienst Amsterdam (nu DWI) tegen afwijzing van het verzoek om een hogere FPU-uitkering toe te kennen. · Bezwaarschrift van drs.ing. G.J. Tit, namens Stichting ATA, tegen afwijzing van de subsidiëring van de resterende 3237 maandaansluitingen ad 46.937 sociale alarmering 2007.

Jeugdzaken
· Eenmalige subsidie aan Doop voor het project ZomerKik.

Zorg
· Besluitvorming over verlening incidentele prioriteit 2007 aan stichting Bij de Tijd. · Stichting Vrouwenopvang Amsterdam: verlening projectsubsidies voor de realisatie van vijf Steunpunten Huiselijk Geweld en voor de uitvoering van de pilot Steunpunt Huiselijk Geweld Nieuw West in 2007. · Stichting Vrouwenopvang Amsterdam: verlening projectsubsidie in 2007 voor pilot Tijdelijk Huisverbod.

Ruimtelijke Ordening
· Vaststelling hogere waarden dan gesteld in de Wet geluidhinder voor de G.J. Scheurleerweg, de Rijksweg A10, de Nieuwe Leeuwarderweg en de IJdoornlaan (Centrum Amsterdam-Noord, deelgebied II (Elzenhagen Noord).

Kunst en Cultuur
· Projectsubsidie Cinekid vanuit Jong Amsterdam - Kinderen Eerst. · Projectsubsidie Streetlab vanuit het programma Jong Amsterdam - Kinderen Eerst.

6 juni 2007 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 23 Bestuursdienst
Pagina 8 van 8

Sport en Recreatie
· Schaakmanifestatie 2007: subsidie Stichting Max Euwe Centrum. · Jubileum Toernooi SV Vriendschap: waarderingssubsidie 2007.

Stukken die horen bij de in het college van B&W genomen A-besluiten zijn in principe openbaar en zijn - op aanvraag - vanaf de woensdag na de dinsdagvergadering in te zien in het Voorlichtingsloket.

Raad en raadscommissies

Voor de actuele agenda's, inclusief de vergaderstukken, zie www.gemeenteraad.amsterdam.nl

De bovenstaande gegevens waren bekend op de dag voor de verschijningsdatum van deze publicatie. Informatie over de definitieve agenda's van de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissies kunt u enkele dagen tevoren krijgen in het Voorlichtingsloket van de gemeente Amsterdam. Daar liggen ook de bij de vergaderingen behorende stukken ter inzage.

Adres Voorlichtingsloket:
Stadhuis, Amstel 1, 1011 PN AMSTERDAM Telefoon 14 020

1011 PN Amsterdam

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl


---- --