Gemeente Assen


Actueel

Rioolreiniging en rioolinspectie Peelo en Loon.

Assen, 6 juni 2007

In juni en juli worden rioolstelsels in Loon en in Peelo De Kampen en De Landen gereinigd en geïnspecteerd. Tijdens de werkzaamheden wordt mogelijk een deel van de straat afgezet, verkeer blijft echter mogelijk.

De rioolreiniging en rioolinspectie is een onderdeel van het rioolreinigings- en rioolinspectie-programma. De rioolstelsels worden onder hoge druk gereinigd. Met een rijdende tv-camera wordt de riolering van binnen op gebreken geïnspecteerd. Tevens zal in Peelo door nevel inspectie worden gekeken of regenwateraansluitingen op het juiste rioolstelsel zijn aangesloten.

Bij nevel inspectie wordt door het inspectiebedrijf onschadelijke rook in het riool geblazen. Uit open verbindingen (afvoerputje, regenpijp) komt deze rook weer tevoorschijn. Binnenshuis hebben de afvoeren een waterslot en zal er daar in principe geen rook verschijnen. Mocht er toch rook verschijnen dan kan dit duiden op een niet gevuld waterslot of een kapotte afvoerleiding.

Van locaties rond uw woning waar rook verschijnt worden door het inspectiebedrijf fotos genomen. Een exacte datum, wanneer bij u in de straat het riool wordt gereinigd en geïnspecteerd is niet aan te geven, aangezien er bij regen geen werkzaamheden in het riool kunnen worden uitgevoerd.

De in het riool geblazen rook verschijnt uit de regenpijpen

Tijdens de rioolreiniging kan het voorkomen dat de rioolaansluiting van uw woning onder druk komt te staan er kan dan water in de watersloten van het toilet en andere afvoeren omhoog komen, doordat er lucht in de watersloten ontsnapt. Wij raden u dan ook aan, als u lang uit huis gaat, het deksel van uw toilet neer te klappen en dit te verzwaren. Andere afvoeren zou u kunnen afsluiten met een dweil. Na afloop van de reinigingswerkzaamheden bij u in de straat is het raadzaam om even alle kranen open te zetten, hierdoor lopen de watersloten weer vol, zodat u geen last krijgt van stankoverlast.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Assen, dienst Stadsbeheer telefoonnummer 0592-366911.