Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Joost Meijer
Datum: 5 juni '07

Kulturhus Noord-Deurningen

Alle seinen op groen voor kulturhus Noord Deurningen

Niets staat de bouw van het nieuwe kulturhus in Noord Deurningen nog in de weg. Stichting de Mare en de gemeente Dinkelland ondertekenen binnenkort dan ook een overeenkomst waarin alle inhoudelijke en financiële afspraken zijn vastgelegd.

Toelichting

Met de bouw van het kulturhus wordt er een multifunctionele ruimte gerealiseerd waarin diverse voorzieningen een plek krijgen. Samen met de bouw van het kulturhus wordt de Willibrordschool uitgebreid, omdat deze momenteel kampt met ruimtegebrek. Ook het peuterspeelzaalwerk krijgt een plek in het nieuwe kulturhus. Met de bouw van het nieuwe kulturhus wordt het voorzieningenniveau in Noord Deurningen op peil gebracht.

Voor de bouw van het kulturhus is door het ministerie van OC&W in een eerder stadium al een subsidie van E500.000 beschikbaar gesteld. Ook de subsidieaanvraag die Dinkelland bij de provincie heeft ingediend is positief beoordeeld. De provincie heeft een subsidie van E250.000 toegezegd. Samen met een particuliere schenking van de familie Oude Oosterik en de gemeentelijke bijdrage is de financiering van het kulturhus rond. Verantwoordelijk portefeuillehouder Rob Engbers: 'Ik ben zeer tevreden dat we nu alles rond hebben. Het nieuwe Kulturhus is erg belangrijk voor Noord Deurningen en de leefbaarheid in deze kern. Het is dan ook mooi dat we samen met Stichting de Mare hebben kunnen optrekken om hun initiatief voor de realisatie van het kulturhus uit te werken.'


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.


---- --