Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 5 juni 2007

College stemt in met delen B en C Masterplan Ootmarsum en bijbehorende reactienota

Het college van B&W van de gemeente Dinkelland heeft ingestemd met de definitieve versie van het Masterplan Ootmarsum, deel B en C. Tevens heeft het college ingestemd met de reactienota behorende bij deel B en C.

Toelichting

Ootmarsum is een bijzondere kern in de gemeente Dinkelland. In en rond Ootmarsum zijn diverse ontwikkelingen gaande. Veel individuele partijen willen bepaalde locaties ontwikkelen, wat vraagt om een samenhangend beleid dat gevoerd moet worden. Daarnaast ligt er de opgave een aantal sociaal maatschappelijke instellingen op langere termijn elders te huisvesten.

In 2005 heeft het college besloten om alle ontwikkelingen in Ootmarsum in één project en integraal op te pakken in de vorm van het Masterplan Ootmarsum. Met dit Masterplan Ootmarsum is er een integrale toekomstvisie voor deze bijzondere kern in onze gemeente opgesteld.

Op 23 januari 2007 heeft het college deel A van het Masterplan, de Toekomstvisie, definitief vastgesteld. In deze toekomstvisie is de ambitie uitgesproken om Ootmarsum uit te laten groeien tot de 'toeristische hoofdstad van het Oosten'.

De delen B (ontwikkelingen op locaties) en C (ruimtelijk kader en beeldkwaliteit) zijn ook op 23 januari voorlopig vastgesteld door het college. Deze stukken zijn vervolgens naar betrokken instanties gestuurd. Ook hebben de delen B en C ter inzage gelegen. Zowel van de officiële instanties als van verschillende organisaties/personen uit Ootmarsum zijn zienswijzen ontvangen. In de reactienota is de reactie van de gemeente op deze zienswijzen weergegeven.

Inspraak
Het concept Masterplan is tot stand gekomen na uitgebreid overleg met betrokkenheid van de klankbordgroep Ootmarsum, officiële instanties en externe deskundigen. Wethouder Evert-Jan Krouwel: "het masterplan is heel positief ontvangen en wordt op hoofdlijnen sterk ondersteund door de inwoners en ondernemers in Ootmarsum en andere belangengroeperingen. Ik ben erg blij met dit brede draagvlak en ben ervan overtuigd dat we met dit masterplan als basis de kwaliteit van Ootmarsum verder kunnen versterken."

Planning
De delen B en C van het Masterplan Ootmarsum moeten nog vastgesteld worden door de gemeenteraad. De planning is dat het op 19 juni besproken wordt in het ronde tafelgesprek en op 3 juli in de raad komt ter besluitvorming.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen wethouder de heer Krouwel op telefoonnummer 0541-854154 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541 -854 100 of 06-52624307.


---- --