Ingezonden persbericht


Persbericht

Mac-gebruikers kunnen nu vanaf overal ter wereld gratis toegang krijgen tot hun computers

LogMeIn introduceert eerste gebruiksvriendelijke Remote Access Services voor Macs

Woburn, Massachussetts - 6 juni 2007 - Vanaf vandaag kunnen gebruikers van Apple Macintosh-systemen hun computers gratis op afstand benaderen vanaf elke andere computer, waaronder ook Windows PCs.

De preview-uitgave van LogMeIn Free for Mac (https://secure.logmein.com/products/mac/) is de eerste remote access service waarmee gebruikers hun Apple Macintosh computers op afstand kunnen benaderen en beheren vanaf elk apparaat met een internetaansluiting - zoals PCs met Windows, Mac of Linux en vele draagbare apparaten. Een gebruiker kan bijvoorbeeld achter een PC in New York zitten en toegang krijgen tot zijn Mac in San Francisco en alle softwareapplicaties erop. Ook is het mogelijk verbinding te maken van een Mac naar een PC en van een Mac naar een Mac.

"LogMeIn volgt absoluut de Mac-mantra van gebruiksvriendelijkheid en we zijn verheugd dat Mac-eigenaars nu dezelfde mogelijkheden hebben om toegang te krijgen tot hun digitale leven als onze PC-gebruikers", aldus Michael Simon, CEO van LogMeIn. "Deze oplossing betekent een versterking van onze positie als belangrijkste leverancier van remote access-producten en sluit aan op ons streven om een platform te bieden waarmee bedrijven en individueën hun digitale bronnen kunnen benaderen, gebruiken en ondersteunen."

"Nu het aantal mensen dat op reis of juist thuis werkt toeneemt, wordt de noodzaak om overal de PC thuis of op het werk te kunnen benaderen steeds groter", aldus Stacy Sudan, Research Analyst binnen IDC's Mobile Enterprise Software-programma. "LogMeIn's ondersteuning voor Macintosh is van belang omdat het mobiele werknemers (en consumenten) in staat stelt al hun systemen vanaf elke plek te benaderen."

Met miljoenen gebruikers wereldwijd zijn LogMeIn's remote connectivity services de meest gebruikte manier om verbinding te krijgen met apparatuur op afstand. LogMeIn's technologie garandeert snelle, via SSL-beveiligde verbindingen via de datacenters van de onderneming - gebruikers hoeven zelf geen poorten op routers of firewalls te configureren. Voor maximale prestaties worden verbindingen zo snel mogelijk verschoven naar een peer-to-peer verbinding.

LogMeIn Free (www.logmein.com) is een gratis dienst die snelle, veilige en eenvoudige verbinding met een computer op afstand mogelijk maakt vanaf bijna elke computer of Pocket PC met een snelle internetverbinding. Gebruikers krijgen on-demand toegang tot hun computers thuis en op het werk zodat zij, ongeacht hun locatie, desktop-bestanden en netwerkbronnen kunnen bekijken. Veel gebruikers overal ter wereld gebruiken LogMeIn Free als zowel een professioneel als persoonlijk hulpmiddel voor ondersteuning van computers op afstand.

De preview van LogMeIn Free for Mac is volledig functioneel en beschikbaar via https://secure.logmein.com/products/mac/. Doordat LogMeIn de diensten voortdurend update beschikken eindgebruikers altijd automatisch over de meest recente versie. LogMeIn zal de komende maanden meer producten voor de Mac introduceren. LogMeIn Free for Mac is geen proefversie van een betaald product.

Over LogMeIn, Inc.
LogMeIn, Inc. biedt de grootste dienst voor remote connectivity ter wereld met ruim 15 miljoen aangesloten computers. De LogMeIn reeks bestaat uit LogMeIn Free, LogMeIn Pro, LogMeIn Ignition, LogMeIn Rescue, LogMeIn IT Reach, LogMeIn Backup en LogMeIn Scout. Deze oplossingen bieden samen met RemotelyAnywhere en LogMeIn Hamachi veilige toegang, ondersteuning en beheer op afstand voor mobiele professionals, helpdeskmedewerkers en systeembeheerders wereldwijd. LogMeIn is gevestigd in Woburn, Massachussetts en heeft haar Europese hoofdkantoor in Boedapest.

"Apple", "Macintosh" en "Mac" zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc. "Windows" is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.
---

Voor redactionele informatie of fotografie:
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: marald@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com