Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bijgaande brief hebben wij (de fractie van Lokaal Dinkelland) gisteren verzonden aan het notarissenkantoor Vrielink-Willems-Zonder in de gemeente Dinkelland.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter van Lokaal Dinkelland:

Alfons Steggink op telefoonnummer 0541- 222510 (overdag)

of 0541- 292700 ( privé)

Met vriendelijke groet,

Riki Kortink
secretaris Lokaal Dinkelland.

Email: riki.kortink@wxs.nl Tel: 0541 353812

Fractiesecretariaat:
R.Kortink
de Sperwer 12
7591 JL Denekamp
0541-353812
riki.kortink@wxs.nl

Notariskantoor Vrielink-Willems-Zonder,
Lange Voor 20,
7591 GF Denekamp

Denekamp, 5 juni 2007

Geachte notarissen,

Momenteel begint de uitgifte van gronden in de gemeente Dinkelland, m.n. in Saasveld en Tilligte, weer op gang te komen. Iets dat de fractie van Lokaal Dinkelland bijzonder verheugt. Zij het dat er één maar aan verbonden is.

In meerdere raadsvergaderingen hebben wij het college reeds aangesproken op het uitblijven van de zgn. grondprijsbrief. Volgens het grondbeleid, geldend in de gemeente Dinkelland, moet het college jaarlijks bij veranderende grondprijzen een grondprijsbrief ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorleggen. Het nieuwe college heeft dit tot nog toe, ondanks herhaaldelijk aandringen van onze zijde, verzuimd. Dientengevolge gelden, volgens de fractie van Lokaal Dinkelland, dan ook nog de oude grondprijzen, zijnde voor Saasveld E 170,-, Tilligte E 160,- , en voor de grotere kernen E 180,-.

Aangezien de raad geen nieuwe prijzen heeft vastgesteld, zijn overeenkomsten, waarin sprake is van andere grondprijzen dan bovenstaande, volgens de fractie van Lokaal Dinkelland, niet geldig.

Aangezien de verantwoordelijk wethouder actie achterwege laat, voelen wij ons genoodzaakt u te waarschuwen voor mogelijk foutieve overeenkomsten en vragen wij u e.e.a. goed te controleren.

Met vriendelijke groet,

A.Steggink R.Kortink-Schiphorst (fractievoorzitter) (fractiesecretaris)

i.a.a.:
het college van B&W
de Raad van de gemeente Dinkelland
de griffie
pers


---- --