Politie Midden- en West Brabant

Persbericht regio MW-Brabant (avond 6-6)

OOSTERHOUT NB, 6 juni 2007

Lekkend postpakket in Bergen op Zoom zorgt voor onrust

BERGEN OP ZOOM: In het begin van de avond heeft een lekkend postpakket voor onrust gezorgd bij een TNT postsorteercentrum aan de Wattweg. Een 16-jarige medewerker kreeg tijdens zijn werk een bijtende vloeistof op zijn handen. Het goedje was afkomstig uit een pakket. Direct werden via 112 de hulpdiensten gealarmeerd. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door verpleegkundigen van de ambulancedienst. Ook de brandweer ging ter plaatse. Bij nader onderzoek bleek dat in het pakket twee blikken vloerverharder (twee componenten) zaten. Hiervan was er één gaan lekken. TNT stelt een nader onderzoek in naar de afzender, omdat de wijze waarop dit pakket is aangeboden, niet toegestaan is. De medewerker kon na behandeling zijn werk hervatten.

Motorrijder gewond bij aanrijding in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Vanavond is bij een verkeersongeval op de kruising van de Gasthuisstraat en de Julianastraat een 21-jarige motorrijder uit Loon op Zand gewond geraakt. De motorrijder die kennelijk rechtdoor wilde gaan, werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 56-jarige man uit Kaatsheuvel, die op de kruising links af wilde slaan. De motorrijder kwam door de aanrijding tegen een brievenbus terecht. Hij is met een gebroken been overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg. De brandweer verleende ter plaatse assistentie aan de bemanning van twee ambulances.

Drie aanhoudingen na vechtpartij in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vanavond drie arrestaties verricht tijdens een vechtpartij die plaats vond op de Westermarkt, tijdens een festival dat daar gehouden werd. Agenten die daar toezicht hielden kregen rond 20.45 uur een melding dat er een vechtpartij tussen bezoekers was uitgebroken.De agenten verrichtten daarop drie arrestaties ter zake openlijke geweldpleging. Tijdens deze aanhoudingen keerde een grote groep festivalbezoekers zich tegen de politie. De agenten vroegen daarop assistentie aan van collegas. Hierop stuurde de Gemeenschappelijk Meldkamer alle beschikbare eenheden in Tilburg en omstreken naar de Westermarkt. Tijdens het tumult nam een van de agenten bij een van de vechtersbazen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp waar. Deze persoon is echter niet aangehouden kunnen worden. Voorzover nu na te gaan is er niemand daadwerkelijk gewond geraakt. De belaagde agenten kregen tijdens de actie steun van een groep oudere bezoekers, beveiligers, en medewerkers van Stadstoezicht. De arrestanten zijn Tilburgers van respectievelijk 16, 18 en 19 jaar.

Auteur: Willem van Hooijdonk