Landgoed Middachten organiseert kasteelfair


Een landgoed in bedrijf

DE STEEG, 20070328 -- In juni 2007 wordt op landgoed Middachten voor de derde maal het hippisch concours Outdoor Gelderland georganiseerd. Bijzonder is dat het evenement dit jaar wordt uitgebreid met een Kasteelfair onder de titel `Middachten, een landgoed in bedrijf'. De kasteelfair wordt door Outdoor Gelderland en Middachten gezamenlijk georganiseerd.

Van woensdag 6 juni tot en met zondag 10 juni zal het landgoed bruisen van de activiteiten. Bezoekers kunnen ervaren hoe het is om op een landgoed te leven en te werken. Oude ambachten zoals klompen maken, manden maken, het werken met paarden en het bewerken van hout komen weer tot leven. Er zullen diverse demonstraties worden gegeven. Buitenleven staat centraal bij de standhouders in de oude boomgaard tegenover het kasteel. In de tuinen kan men genieten van de bloemenpracht en de fraai aangelegde tuinen. In deze prachtige ambiance kunnen geïnteresseerden zich laten voorlichten over tuinkunst en tuinaanleg. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht en wordt er een overvloed aan ambachtelijke en biologische producten aangeboden. Op verschillende locaties op de buitenplaats is het mogelijk om een hapje te eten.

Ook, of beter gezegd juist voor kinderen is deze fair het bezoeken waard. Er zijn elke dag demonstraties van een valkenier, er is een kinderboerderij en er worden diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. Het feit dat de kasteelfair plaatsvindt op de buitenplaats Middachten maakt een bezoek aan het evenement tot een unieke belevenis. De bezoeker kan rondom het kasteel vrij rondwandelen en genieten van de tuinen, het park, de boomgaard en de prachtige monumentale gebouwen. Wie daarna de spring- of dressuurwedstrijden nog wil bezoeken heeft gegarandeerd een onvergetelijke dag. De toegangsprijs voor Kasteelfair Middachten en Outdoor Gelderland bedraagt ¤ 12,50 voor volwassenen. Voor kinderen tot 4 jaar is de toegang gratis en voor kinderen van 5 t/m 12 jaar ¤ 6,25. Voor sommige dagdelen geldt een toeslag voor een tribuneplaats bij Outdoor Gelderland.





Ingezonden persbericht