Topdesigners op Object Rotterdam, nieuwe beurs voor toegepaste kunst


Internationale topontwerpers aanwezig tijdens nieuwe Nederlandse kunstbeurs: Object Rotterdam

ROTTERDAM, 20070424 -- Van 6 tot en met 10 juni 2007 vormt Las Palmas, Kop van Zuid, Rotterdam het decor van de nieuwe beurs: Object Rotterdam: de eerste internationale beurs in Nederland die zich volledig en alleen richt op driedimensionaal werk. Circa 30 toonaangevende galeries uit Italië, Frankrijk, België en Nederland tonen hier unieke topstukken op het gebied van hedendaags design, keramiek, glas, zilver, autonome objecten, etnografica en sieraden.

Belangrijkste uitgangspunten voor Object Rotterdam: een hoogstaand niveau van deelnemers en de getoonde objecten plus het diverse karakter van de beurs. Zo is ondermeer te zien tijdens Object Rotterdam: solopresentatie van sieradenontwerper Ted Noten; designobjecten van meubelontwerpers Maarten Baas en Richard Hutten; glassculpturen van ontwerper Koen van Mechelen; presentatie nieuwe collectie tinnen objecten van Studio Job; keramische ontwerpen van Hella Jongerius; modeporselein ontworpen door Alexander van Slobbe; sieraden van ondermeer Hans Appenzeller, Beate Klockmann & Vera Siemund; hedendaags zilver van Paul de Vries & Titiaan de Geer; keramiek van ondermeer Wouter Dam & Setsuko Nagasawa.

Door de aanwezigheid van grote, internationale namen als Studio Job, Hella Jongerius, Maarten Baas en Richard Hutten wordt Object Rotterdam al voor opening van de eerste editie betiteld als een internationale kunstbeurs op topniveau.

Lancering site iconenvandepost.nl
TNT, al decennia lang de opdrachtgever voor jong Nederlands talent op het gebied van vormgeving en design heeft Object Rotterdam uitgekozen voor de lancering van hun site: iconenvandepost.nl. Op deze site van TNT Post is een ruime selectie vormgevingsiconen van de post te zien en vormt daarmee een ontdekkingsreis door de moderne Nederlandse kunstgeschiedenis.

Locatie Object Rotterdam
Object Rotterdam vindt plaats in het LPII gebouw in Las Palmas, onlangs gerestaureerd door het fameuze bureau Benthem Crouwel Architecten. Op deze locatie is voortaan ook het Nederlands Fotomuseum gevestigd.

Object Rotterdam.:
Woensdag 6 juni 2007 opening:16.00-22.00 uur
Donderdag 7 juni t/m zondag 10 juni, dagelijks van 11.00- 19.00 uur